Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige vann mot Schweiz

Sverige gjorde en bragdmatch när man slog Schweiz i matchen om 7/8 platsen. Det svenska laget vann med 3-1, vilket är en stor framgång för svensk juniorvolleyboll.

8-NATIONERS Schwarzenbek Tyskland, sista dagen
2002-07-03

SVERIGE VANN MOT SCHWEIZ!
Sverige avslutade turneringen genom att spela ut Schweiz med hela 25-9 i det fjärde setet. Bästa poängplockare i Sverige blev Sara Mild, Sollentuna.
 
Plac 7/8 Sverige - Schweiz 3-1 (16-25, 25-19, 25-19, 25-9)
 
Sverige inledde matchen något trevande och nervöst och gav Schweiz chansen att styra i första set. Schweiz vann det inledande setet rättvist med 25-16. Sedan fick Sverige igång sitt lagspel i det andra setet, där de egna misstagen reducerades kraftigt och tålamodet ökade i spelet, samtidigt som Maria Andersson, Engelholm och Sofie Glendert kom igång starkt i sitt anfallsspel. Sverige vinner andra set med 25-19.
 
I det tredje setet fortsätter Sverige att spela med stort tålamod och bra linjer i försvarsspelet och får bort Schweiz centerstjärna från spelet med ett effektivt blockspel. Lagen följs åt i poängprotokollet till 18-18 där sedan Sverige tar 6 raka poäng och vinner till slut setet med 25-19.
 
Sara Mild, Sollentuna börjar att serva det fjärde setet och hon servar upp Sverige i en ledning med 9-0 med bl.a. 3 serveess. Sverige fortsätter att genom hela setet tvinga Schweiz till svåra avslut och därmed också mycket misstag. Sverige vinner setet överlägset med 25-9 och matchen med 3-1.
Hela laget förtjänar stort beröm för väl genomförd match. Det var en stark laginsats som gjorde att Sverige kunde ta hem sjunde platsen.
 
Bästa placeringen på många år!
Sverige har gjorde sin bästa 8-nationers turnering på många år, när Sverige spelade till sig en sjunde plats i årets turnering. Det svenska laget började turneringen oerhört inspirerat och välspelet i de första matcherna mot Nederländerna och Schweiz. Men i tredje och fjärde matchen kom en kortare formsvacka som man i sista matchen jobbade bort i och med skrällvinsten mot Schweiz.
Sverige har varit ett populärt lag hos arrangörerna, publiken och motståndarlagen då de spelat med ett stort hjärta och spridit mycket glädje.
 
En ljus svensk juniorframtid!
Sveriges genomgående två bästa spelare i 8-nationers i Tyskland var lagkapten och spikern Maria Andersson, Engelholm, och liberon Anna Tengnäs, Hylte. Maria blev också lagets bästa poängplockare med 53 poäng. Anna missade gårdagens match mot Belgien pga. sjukdom men var idag tillbaka på banan och Annas stabila spel i bakplanen var en av de stora orsakerna till Sveriges triumf.
Även jättetalangen Sofie Glendert, Örkelljunga gjorde en bra turnering och har en ljus framtid framför sig som volleybollspelare. Örkelljungafostrade Lina Sundström fick i Tyskland sitt stora genombrott som passare och har utvecklats mycket under sommarens träning och matcher.
 
Nu väntar hemresa till Sverige under morgondagen och på tisdag samlas stora delar av laget igen för att spela Nordiska Mästerskapen i Norge nästa helg.
 
Poäng Sverige:
Sara Mild, Sollentuna 16 poäng
Maria Andersson, Engelholm 15 poäng
Sofie Glendert, Örkelljunga 15 poäng
Emma Bengtsson, Värnamo 12 poäng
Sofie Lundberg, Moheda 9 poäng
Ida Bengtsson, Värnamo 4 poäng
Lina Sundström, Örkelljunga 3 poäng

Fler nyheter

Publicerad: 2002-08-03

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer