Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige vann premiären mot Finland

Sveriges herrjuniorer i volleyboll vann sin första match i årets Nordiska Mästerskap mot Finland med 3-0. Men det var allt annat än en lättköpt seger.

Volleyboll Nordiskt mästerskap för juniorer 9-11/8 2002, Marielyst, Odense, Danmark
Sverige-Finland 3-0 (27-25, 25-23, 25-16)

Sverige spelade idag sin första match i årets Nordiska Mästerskap i danska Odense. Det var ett ungt Finland som stod för motståndet, men det var finnarna som började matchen bäst. Man spelade helt respektlöst och ryckte tidigt åt sig en ledning i setet. Det svenska laget missade alldeles för många servar och det såg stundtals lite nervöst ut på banan. Dessutom hade de svenska spelarna problem med att hitta timingen och disciplinen i blockeringsspelet i de två första seten De finska anfallsspelarna vann många poäng på att slå block-ut på, ett allt för ofta, slarvigt svenskt block. Finland hade initiativet i setet ända fram till 22-19 och 23-21, men Sverige lyckades komma tillbaka och vinna setet med 27-25, efter några bra servar av lagets kapten, Sebastian Thylander, Sollentuna, i slutet av setet.

Det andra setet påminde väldigt mycket om det första. Det var Finland som kopplade greppet redan innan den första tekniska time-outen. Svenska spelet ville inte riktigt lossna och man bjöd motståndarna på alltför många egna misstag, samtidigt som de unga finnarna spelade snålt. Finland ledde med hela 19-13 och 21-18 och hade verkligen alla möjlighet att spela hem det andra setet, men precis som i det första setet gjorde Sverige en riktigt vass avslutning och det räckte ännu en gång till setseger. Denna gång med 25-23. Peter Svensson, VK Veddige, blockerade ner det så viktiga 25:e poängen.

I det tredje setet lossnade så äntligen det svenska spelet och de svenska spelarna fick bättre ordning på sina servar, som nu ställde till stora problem för finnarna. Dessutom så fungerade det svenska blockerings- och försvarsspelet betydligt bättre i nu än tidigare. Detta sammantaget gjorde att svenskarna kunde springa ifrån till en komfortabel setseger med 25-16. Priset till matchens bästa spelare gick till Erik Brandsjö, Sollentuna VK. Samtliga svenska spelare kan dock presstera bättre än vad man gjorde idag under de två första seten.
-Det positiva med dagens match var att vi på ett starkt sätt kunde komma tillbaka i både det första och det andra setet och faktiskt vinna matchen med 3-0. Detta trots att vi bara spelade riktigt bra i ett set, summerar lagets tränare, Martin Karlsson.

Dagens resultat
Fredag 9 augusti kl 10.00: Färörarna-Danmark 0-3
                          kl 12.00: Sverige-Finland 3-0
                          kl 15.00: Norge-Färöarna 3-0
                          kl 17.00: Danmark-Finland 3-0

Morgondagens matcher
Lördag 10 augusti kl.10.00: Norge-Danmark
                            kl.13.00: Färöarna-Finland
                            kl.15.00: Sverige-Norge

För ytterligare info:
Martin Karlsson, coach, 0705-385103

Fler nyheter

Publicerad: 2002-08-09

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer