Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inledande förlust för Sverige

Sveriges pojklandslag i volleyboll inledde kvalet till ungdoms-EM med förlust mot Lettland. De svenska pojkarna förmådde inte störa ett storvuxet lettiskt landslag.

Volleyboll, kval till Ungdoms-EM för pojkar 7 - 10/1 2003, Mosir Sports Hall, Radom, Polen
Sverige-Lettland 0-3
(18-25, 16-25, 14-25)

Kvalturneringens första match inleddes med respektlöst spel av svenskarna som tog ledningen i det första setet. Mikael Renegård och Vedad Vrana lyckades bra i sina anfall från vänsterkanten. De svenska servarna ställde till det för de lettiska servemottagarna vilket gav en del poäng till de blågula. Efter den starka inledningen föll Sverige tillbaka allt eftersom. Bra servar förbyttes mot servemissar och det stora lettiska blocket blev allt bättre. Letterna kunde då rycka ifrån i slutet av första set till setseger med 25-18.

I andra set tog Lettland en tidig ledning och kom då igång med tunga hoppservar och ett imponerande anfallsspel. Den svenska coachen, Felix Casanova, prövade en del byten, men inget hjälpte. 25-16 slutade setet i lettisk favör. Det tredje setet fortsatte på samma sätt och Lettland kunde gå till en säker 3-0-seger.
-Lettland var bättre än oss, erkänner tränaren Felix Casanova. Vi måste satsa hårt i serven för att kunna störa deras anfallsspel, men idag blev det istället alldeles för många servemissar, analyserar han.

Imorgon möter Sverige Danmark, ett möte där det svenska laget ha bättre möjligheter till seger.
-Vi visste att Lettland skulle bli en svår nöt att knäcka, men mot Danmark har vi stora chanser att vinna om vi kan spela bra, menar assisterande tränaren Göran Persson.