Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger i rysare i 8-nationers

Det svenska damjuniorlandslaget besegrade Belgien med minsta marginal i turneringen 8-nationers, som spelas i Guadalajara i Spanien. Segersiffrorna blev 3-2 (25-20, 26-28, 20-25, 25-17, 15-13).

Matchen inleddes bäst av Belgien som tog en fempoängsledning i början av första set. Sverige vände dock på steken och vann setet med 25-20. I set två var det belgarna som hade initiativet i större delen av setet. Hjälpta av smart servande av Sofie Lundberg tog Sverige fem raka bollar och gick förbi. Vid 24-23 och svensk setboll hade Belgiens Martens en serve som balanserade på nätkanten, och rullade ner otagbart pä svensk planhalva. Därefter lyckades Belgien knipa setet med 28-26.
I det tredje setet började den svenska servemottagningen svikta och setet gick i belgisk favör med 25-20.
Efter den knappa förlusten i andra set och ett mindre bra spel i det tredje visade de svenska tjejerna upp en imponerande moral i fjärde set. Centrarna Emma Bengtsson och Sara Mild dominerade vid nätet, hjälpta av säker servemottagning och bra försvarsspel av mycket duktiga liberon Anna Tengnäs. Setsiffrorna skrevs till hela 25-17.
Dags för ett rafflande avgörande set, där Sverige fick en bra start, men Belgien gjorde ett ryck och hade en tvåpoängsledning vid 10-8. Sverige kunde dock vända till 14-11 och tre matchbollar, mycket tack vare bra spel av Engelholmstrion Sofie Glendert, Lina Sundström och Maria Andersson. Belgien lyckades rädda två av dem innan planens bästa spelare Emma Bengtsson kunde avgöra med ett centeranfall. Stor segerglädje utbröt i det svenska lägret.
-En härlig seger! I dag vågade vi vinna, visa av erfarenheten då vi tappade fyra raka setbollar mot Italien, analyserar assisterande tränaren Mattias Dahlgren. Vi hade bättre serve och servemottagning i går, men var starkare mentalt i dag, säger han vidare.
I morgon torsdag är det avgörande match om semifinalplats mot Nederländerna.
-Kan vi serva som mot Italien och vara lika psykiskt starka som i dag har vi chansen, avslutar Dahlgren.
Bästa poängplockare blev Emma Bengtsson med 18 poäng, och Maria Andersson näst bäst med 14 poäng.

Fler nyheter

Publicerad: 2003-07-23

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer