Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges damjuniorer mot final

Sverige lyckades besegra även Danmark med klara 3-0 och spelar en avgörande match om guldet i morgon mot Finland.

Resultat J-NM damer fredagen den 6:e september
Sverige -Danmark 3-0 (25-18, 25-18, 25-21)

Servarna har visat sig vara Sveriges starka vapen. Lina Sundström rivstartade i matchens inledning med två servess och pressade på servarna upp till hela 5-0 innan Danmark kunde vinna en boll. Därefter kom danskorna ikapp och det blev ett jämnt set upp till 12-11 innan Sverige drog ifrån och tog hem setet. Sveriges avgörande ryck var när Emma Bengtsson gick ner och servade. Svenskornas mittenspel gav många anfallspoäng främst genom Emma Bengtsson.

I andra set böljade spelet fram och tillbaka och lagen följdes åt upp till 18-15. Då var det återigen Emma Bengtsson som gick ner till servplats och höll i serven upp till 23-15. Gårdagens debutant Tora Hansson blev inbytt i slutet på setet och bidrog till att Sverige även kunde vinna det andra setet.

Maria Andersson servade fram Sverige till en 6-1 ledning i det tredje setet och Danmark orkade inte komma ikapp. De fick se sig besegrade av ett starkt Sverige, som spelar avgörande match om guldet imorgon mot Finland.
- Jag är väldigt nöjd över att vinna en tredje match med 3-0, säger coachen Martin Karlsson. Spelet stämde bättre idag än under gårdagen. Imorgon spelar vi mot Finland och det är två fysiska lag som möts där kvaliteten på serv och servmottagningen kommer att vara avgörande för utgången av matchen. Hittills har vår serv varit suverän, avslutar Martin.
Poängbäst i Sverige var centern Emma Bengtsson och kantanfallaren Sofie Glendert med vardera 11 poäng.

Fortsatta spelprogrammet för damjuniorerna i Frejahallen i Falköping:

Lördagen den 6:e september
15.00 Finland-Norge
17.00 Danmark-Färöarna

Söndagen den 7:e september
10.00 Norge-Danmark
12.00 Sverige-Finland
14.00 Norge-Färöarna

Fler nyheter

Publicerad: 2003-09-06

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer