Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige Nordiska Mästare igen!

De svenska juniordamerna vann med 3-2 över Finland i en mycket spännande match om guldet och tog hem Nordiska Mästerskapen för andra året i rad.

Resultat Junior-NM, damer
Sverige -Finland 3-2 (25-17, 23-25, 18-25, 25-20, 15-8)

Det blev som väntat en mycket tuff match mellan Sverige och Finland i kampen om guldet. Båda lagen hade vunnit över övriga nordiska grannländer med 3-0 fram till dagens match.
Sverige var oerhört laddade och tog ett rejält grepp om matchen i inledningen. Återigen var det de svenska servarna som skapade problem hos motståndarna.
- Svenskorna lyckades med det mesta i första setet och passaren Lina Sundström varierade anfallsspelet och hade ett lysande samspel med lagets centrar; Emma Bengtsson och Sara Mild, kommenterar lagets assisterande coach Ronny Johansson.

Efter inledningssetet kom Finland igen och vann med knappa 25-23. Det var mycket hög kvalitet på servarna i båda lagen matchen igenom och lagens servmottagare hade det tufft, men både Sofie Lundberg och Maria Andersson var stabila servmottagare i baklinjen.

I det tredje setet tappade Sverige spelet helt och det mesta gick Finlands väg. Svenskorna gav dock inte upp trots finskornas stora försprång och kom igång inför fjärde setet. I det fjärde och femte setet var det imponerande spel från båda lagen, men svenskorna var strået vassare och tog slutligen hem en välförtjänt seger.

- Hela det svenska laget gör en fantastisk match. Centrarna Emma Bengtsson och Sara Mild samt passaren Lina Sundström imponerade lite extra, men det är laget som vinner idag säger coachen Martin Karlsson.

Turneringens bästa spelare i fem kategorier utsågs:
Passare; Lina Sundström, Sverige
Blockerare; Emma Bengtsson, Sverige
Anfallare; Titta Oksala, Finland
Försvarare; Mia Kloth-Jörgensen, Danmark
Servare; Lina Sundström, Sverige

Slutresultat:
1. Sverige
2. Finland
3. Danmark
4. Norge
5. Färöarna

Fler nyheter

Publicerad: 2003-09-07

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer