Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tuff kamp mot Azerbadjan

De svenska damjuniorerna pressade Azerbadjan rejält idag och visade att man har ett internationellt slagkraftigt anfallsspel på kanterna när servmottagningen fungerar.

I gruppspelets tredje omgång mötte Sveriges juniordamer Azerbadjan. Azerbadjan, vars seniordamer nyligen vann Spring Cup, har normalt ett betydligt starkare lag än Sveriges juniordamer. Svenskorna fick slutligen se sig besegrade, men det var ingen enkel vinst för motståndarna.

Första setet startade spänt och trevande från båda lagen. Man varvade topprestationer med enkla misstag både i Sverige och Azerbadjan. Alla trodde att Azerbadjan vunnit första setet med 25-18, men då visade det sig att Azerbadjans coach inte meddelat domarna att man bytt liberospelare från föregående match (pga skada). Då detta inte är tillåtet förlorade Azerbadjan setet med 25-0 och fick inte använda sin libero mer.

Med ett vunnet set i ryggen startade svenskorna andra setet friskt och det var framförallt vänsterkantsanfallarna Andrea Jacobsson och Sara Pettersson som stod för imponerande anfallsstyrka i framlinjen. Andra setet var jämnt, men Azerbadjan var det stabilare laget.

I det tredje setet hade Sverige kopplat greppet om motståndarna med bl a tufft kantanfallsspel och man hade setboll vid 24-23. Marginalerna var inte riktigt på svenskornas sida och Azerbadjan vann setet med 24-26.

I det fjärde setet varvades återigen imponerande individuella prestationer med enkla misstag och Azerbadjan seglade ifrån och kunde vinna matchen.

Sveriges servmottagning fungerade strålande och lade grunden till det lyckade anfallsspelet. Serven var totalt sett betydligt svagare än tidigare matcher, men både Sara Pettersson, Malin Lindgren och Emma Bolander hade ett flertal rena servess.

- Vi föll idag på det ojämna spel vi presterar. Topprestationerna var på mycket hög nivå och visar att det finns stor kapacitet i laget, men de var det alltför stora antalet enkla misstag som gjorde att vi bara pressade Azerbadjan istället för att vinna, kommenterar Sveriges coach Ronny Johansson.

Passaren Elisabeth Franze gjorde sin bästa match hittills i turneringen och tog hela 8 poäng i anfall och block och unga Sara Pettersson gör återigen en mycket bra insats, avslutar Ronny. 

Sverige-Azerbadjan 1-3 (25-0, 21-25, 24-26, 21-25)
Bästa poängplockare:
Sara Pettersson 13 poäng
Andrea Jacobsson 10 poäng
Sofie Lundberg 8 poäng
Elisabeth Franze 8 poäng

Återstående matcher för Sverige i EM-kvalet, svensk tid
29 maj 16.00 Bosnien/Herzegovina-Sverige
30 maj 14.00 Sverige-Ryssland

Fler nyheter

Publicerad: 2004-05-28

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer