Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första matchen blev förlust

Pojklandslaget var för små mot Belgien i lagets första match i 8-Nationers. Ett storvuxet Belgien styrde matchen och svenskarnas anfallsspel stämde inte.

Tio av tolv spelare gjorde sin debut i landslagströjan i dagens match. Givetvis var det ett mycket nervöst lag som ställde sig på banan, men laget var också väldigt taggat och visade upp en bra servemottagning. I anfallsspelet var man däremot för svaga för att kunna slå hål på det stora motståndarblocket. Alla set vanns med bred marginal av belgarna, men tränaren Göran Persson hittar ändå en hel del positiva inslag.
-Liberon Kim Westerlundh gör en strålande match i servemottagning och försvar, tyvärr så fungerar inte vårt anfallsspel alls och då hjälper det inte hur bra mottagningen än är, menar han. Den enda som lyckades med anfallet var Erik Degerman, fortsätter han.
På slutet gjorde Viktor Parkrud också ett positivt inhopp.
I morgon väntar Spanien, och det blir heller ingen enkel uppgift berättar Sveriges coacher efter att ha studerat den andra gruppmatchen mellan Spanien och Frankrike som slutade med fransk seger med 3-2.

Sverige-Belgien 0-3 (12-25, 13-25, 15-25)

Fler nyheter

Publicerad: 2004-07-27

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer