Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tung svensk förlust

Det svenska U-17 landslaget gjorde på nytt en riktigt bra insats i JNM, men denna gång blev det en tung förlust mot Danmark med 3-2 efter att laget haft ledningen med 2-0 i set. Sista setet vann Danmark med 20-18 på lagets femte matchboll.

Om det svenska laget inledde nervöst i gårdagens premiärmatch mot Norge var det tvärtom i dagens match mot Danmark. Laget startade helt respektlöst mot ett mer erfaret Danmark. De svenska tjejerna hade full koll på händelserna och ledde med hela 24-16 innan Danskorna vaknade till på allvar och vann hela fem raka poäng. Tillslut kunde Elin Pettersson slå in setbollen med en välplacerad spike i diagonalhörnet från position 2.

I andra setet hade danskorna fått igång ett effektivt spel med tuff serve och bra servemottagning vilket gjorde att även deras anfallsspel höjdes två klasser jämfört med det första setet. Danmark ledde med hela 14-8 när Sverige bytte in Ellinor Nilsson, Team Valla, på vänsterkanten, vilket skulle visa sig bli ett lyckosamt byte. För trots att Danmark ledde 19-13 gav inte de svenska tjejerna upp. Sverige startade operation upphämtning och efter bra svenska servar på slutet av setet och mycket bra kämparanda kunde man sensationellt vända och vinna setet med 26-24.

I det tredje setet spelade Danmark mycket stabilt och det svenska laget var aldrig riktigt nära. Setet vanns av Danmark med 25-18.

När det fjärde setet började följdes laget åt fram till första tekniska time-out innan Danmark gjorde ett ryck fram till 13-7. Då bytte Sverige passare och Hanna Skagerlind från Katrineholm kom i på planen. Hanna och de andra spelare ryckte upp sig rejält och kom så pass nära som 22-24 innan Danmark kunde vinna setet med 25-22.

I det femte och avgörande setet spelade båda lagen bra och de följdes åt i poängprotokollet. Vid ställningen 13-12 till Danmark och dansk serve, slog Lisa Sundberg, Team Valla, en klockren spike i blocket och ut, som domaren inte såg och hastigt och lustigt hade Danmark skaffat sig två matchbollar. Sverige räddade den första genom ett anfall av Elin Pettersson på högerkanten. Ida Larsson Hugg fick sedan serva för Sverige och med ett bra svenskt block av Sofia Borg och Elin Pettersson lyckades Sverige kvittera till 14-14. Danmark vann nästa boll och fick därmed sin tredje matchboll. Sedan gjorde Sverige ett par starka prestationer och spelade sig fram till matchboll. Lagen vann därefter var sin boll och det var dags för matchboll nummer två för svensk del. Sverige räddade upp två danska anfall och kom till motanfall utan att lyckas döda bollen. På det tredje anfallet "stådrivade" en dansk spelare bollen så att det blev ett otagbar nätrullare. Tillslut lyckades Danmark dra det längsta strået och vinna setet med 20-18 på lagets femte matchboll.

Bästa poängplockare i Sverige blev Elin Pettersson från VK Veddige som tog 22 poäng. Samtiliga svenska spelare spelade riktigt bra och laget kan trots förlusten vara nöjd med sin insats med tanke på den ringa träning som laget har tillsammans. I morgon blir det den sist matchen för svensk del då laget tar sig an Finland.

Resultat JNM U-17
Finland - Damark 3-0
Sverige-Norge 3-1
Sverige-Danmark 2-3
Finland-Norge 3-0

Fler nyheter

Publicerad: 2004-09-04

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer