Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Finland för svåra

Det svenska U-17 landslaget kunde inte rå på Finland i den tredje och sista matchen. Sverige spelade bra i halva matchen men Finland blev för tuffa i det långa loppet och vann med 3-0 i set.

Sverige började matchen mot Finland mycket starkt med bra servar och lika stabil servemottagning som emot Danmark. Sverige ledde med 14-13 och hängde med bra spelmässigt. Men vid 17-16 till Finland körde det svenska laget fast helt och hållet och nummer 15 i Finland, Noora Tikka, lyckades med konststycket att serve åtta gånger i rad.

I det andra setet bytte lagen boll fram till den första tekniska time-outen, sedan fastnade Sverige i två rotationer där man råkade ut för obarmhärtigt finskt serve bombardemang och setet gick mycket snabbt till Finland.

Tredje setet blev det bästa för svensk del. Det var helt jämnt fram till 13-13, sedan gjorde finnarna ett litet ryck som de sedan kunde bevaka och behålla setet ut. Setet slutade 25-20 till Finland och matchen vann de med 3-0.

Bästa poängplockare i Sverige blev Elin Pettersson från VK Veddige som tog 8 poäng. Det svenska laget fick en nyttig erfarenhet av ungdomsvolleyboll på lite högre nivå. Laget får ändå klart godkänt för sina tre matcher i årets U-17 JNM med tanke på den ringa förberedelse som laget haft tillsammans.

Resultat JNM U-17
Finland - Damark 3-0                    Slutställning:
Sverige-Norge 3-1                         1. Finland
Sverige-Danmark 2-3                    2. Danmark
Finland-Norge 3-0                         3. Sverige
Norge-Danmark 0-3                      4. Norge
Sv erige-Finland 0-3

Fler nyheter

Publicerad: 2004-09-05

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer