Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

NM avslutades med svenska förluster

De svenska herrjuniorerna lyckades inte bli nordiska mästare. I den avgörande matchen förlorade de mot Danmark efter en jämn match.

Sverige var det lag som imponerat mest tidigare under turneringen och hade innan den sista matchen inte förlorat något set. Danmark visade dock upp ett bättre spel i dag än under de tidigare matcherna och tog hem de två första seten. I det tredje setet var de svenska juniorerna dock steget före och kunde reducera. Tyvärr räckte det inte ända fram. Danmark skaffade sig fem matchbollar i det fjärde setet och lyckades avgöra på den sista. En snöplig avslutning på turneringen som man hade hoppats vinna.
-Vi trodde på oss själva, men lyckades inte hålla en jämn nivå, berättar tränare Felix Casanova. En tung förlust, medger han.
Danmark vann således turneringen och Sverige tog silvermedaljerna.

För ungdomslandslaget blev det också förlust. Storfavoriterna Finland fick verkligen kämpa för att klara segern i en svängig femsetare. De två set som Sverige vann togs hem med stora siffror och de unga svenskarna visade upp en härlig kämparanda och ett moget spel.
-Vi tryckte på ordentligt i serven och lyckades göra deras stora stjärna skakig, säger coachen Göran Persson. Killarna visade upp ett härligt spel och stort hjärta och Martin Carlestav var enormt bra i dag, berömmer han sina adepter.
Finland blev nordiska mästare och Sverige slutade på en fjärde plats.

Fler nyheter

Publicerad: 2004-09-05

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer