Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sammanfattning av NM U-19 damer

Vi hade som målsättning att försvara vårt guld men fick nöja oss med ett brons.

Turneringen började bra med 3-0 mot Färöarna där Mirela Cosic fick göra landslagsdebut och tackade för det genom att bli bäste poängplockare med 14p.

Kvällsmatchen spelade vi mot England som blev en femsetsrysare. Tyvärr så drog vi det kortaste strået mycket på grund av Englands spiker Lucy Boulton, denna säsongen i Kolbäck, som var strålande.

Matchen mot Norge skulle vi vinna med 3-0 men vi hittade aldrig vårt grundspel, varken i den matchen eller i de andra. Så Norge lyckades ta ett set mot oss vilket innebar att vi var tvungna att vinna med 3-0 mot Danmark i "finalen". Nu tog visserligen Färöarna ett set mot Danmark vilket gjorde att vi hade råd att tappa ett set.

Finalen mot Danmark blev ryckig och inte direkt välspelad. Danmark ryckte tidigt och varje gång vi kom i närheten så gjorde vi enkla misstag och släppte iväg de igen. I andra set så föll vårt spel ihop fullständigt och Danmark kunde enkelt vinna. I sista set så hade vi känning hela vägen upp till 19-19 och äntligen började vårt försvarsspel fungera. Dessvärre så gjorde vi ett par enkla misstag i anfall och Danmark kunde välförtjänt vinna både matchen och NM.

Elisabeth Franzé blev utsedd till turneringens bästa passare.

Fler nyheter

Publicerad: 2004-09-06

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer