Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige föll mot inspirerat Spanien

Sveriges damjuniorer kunde inte följa upp gårdagens skräll mot Frankrike. Idag blev det förlust mot Spanien med klara 3-0.

Idag var det en helt annan matchbild jämfört med gårdagens match mot Frankrike. Igår gjorde de svenska tjejerna en kanonmatch och spelade på toppen av sin förmåga. Idag var inte huvudet med på samma sätt som igår. Kanske berodde det på trötthet eftersom det var fjärde matchen på lika många dagar, kanske var det bara okoncentration. Hur som helst så var det ingenting som fungerade i det svenska spelet i de två första seten. På tok för många egna misstag och alldeles för odisciplinerat spel. Det var inte någon spelare som fick det att fungera spelmässigt, så att de andra kunde hänga på.
Inför det tredje setet bestämde sig laget för att göra en riktig kraftansträngning. Nu hade man invaggat Spanien i falsk säkerhet. Kunde man nu bara komma upp i normal spelnivå, så fanns det fortfarande en chans att vända matchen. Och det började lite bättre än i de tidigare seten, då det såg väldigt mörkt ut för svensk del. Lagen följdes nu hela tiden åt i poängprotokollet och Sverige var till och med i ledning vid 19-18, men sedan kom en rad egna misstag - inte minst i servemottagning - som gjorde att Spanien kunde dra ifrån till 23-20. Sverige lyckades dock vinna tillbaka serven och när sedan Sara Malmlöv fick till en bra serve som pressade spanska anfallet till ett misstag så tvingades Spanien till att ta timeout. Roligare än så blev det dock inte för svensk del. Spanien tog tillbaka serven och hade därmed skaffat sig sin första matchboll. Det behövdes bara en matchboll eftersom nästa svenska anfall hamnade i nätet. Tyvärr för svensk del, så tog man inte till vara på möjligheten som man hade i det tredje setet. Spanien bjöd på flera gratislägen som svenska laget dessvärre inte lyckades utnyttja. Istället blev det alltså en klar spansk 3-0 seger. Ingen spelare i det svenska laget kom idag upp till normal nivå förutom bitvis i det sista setet då det såg bättre ut.
- Synd att vi inte kunde följa upp gårdagens kanoninsats på ett bättre sätt än vi gör idag. Så som det såg ut i de två första seten idag, kan man inte förstå att det var samma lag som slog Frankrike igår med 3-0, säger en påtagligt besviken svensk coach.

Nu blir det spel om 7:e platsen i morgon mot Schweiz. Schweiz förlorade sin match idag mot Frankrike med 3-0.

Resultat och kommande matcher, placeringsspel:


Plats 1-4
Plats 5-8
23/7
NED-ITA 3-2
SWE-ESP 0-3
BEL-GER 3-2
FRA-SUI 3-0
24/7
ITA-GER kl. 18 
SWE-SUI kl. 14
NED-BEL kl. 20 FINAL
ESP-FRA kl. 16

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-23

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer