Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige föll med 3-2 mot Schweiz

Sveriges damjuniorer orkade inte hela vägen. Efter ledning med 2-0 i set tröt orken och Schweiz kunde vända och vinna med 3-2.

Sverige-Schweiz 2-3 (25-17, 25-22, 19-25, 16-25, 10-15)

Återigen en bra insats av Sverige men det räckte inte hela vägen. I första setet spelade tjejerna aggressivt och utnyttjade att schweizarna såg tagna och nervösa ut. Det blev en klar svensk första setseger.
I andra setet vakande tjejerna från Alperna till och spelade mycket bättre. Sverige visade dock fortfarande aggressivitet och skärpa i spelet och var hetast när setet skulle avgöras. 25-22 till Sverige i det andra setet och ett perfekt utgångsläge inför fortsättningen av matchen.
I det tredje setet syntes det att Schweiz var hungrigare och spelade mycket tuffare. Sverige låg under i stora delar av setet men kämpade sig tillbaka till 15-15. Tyvärr, för svensk del, så kom nu en spelmässigt sämre period med många slarvmisstag. Flera nätberöringar i blocket etc gjorde att Schweiz kunde gå ifrån till en ganska komfortabel setseger med 25-19.
I det fjärde setet försökte de svenska tjejerna med all kraft att hitta tillbaka till det vägvinnande spelet från de två första seten, då laget servade mycket bra och fick många enkla block- och försvarssituationer. Men det ville sig inte riktigt för svensk del, samtidigt som Schweiz påtagligt höjde sin spelnivå en klass. Sverige kunde inte stå emot schweizarnas tryck i serve och anfall. Det blev en enkel setseger med 25-16 och nu var det hastigt och lite mindre lustigt utjämnat till 2-2.
Femte setet började positivt för svensk del, det var lite mer glöd i ögonen hos tjejerna och spelmässigt såg det lite bättre ut nu. Lagen följdes åt till mitten av setet men sedan kom återigen ett antal till synes onödiga misstag från svensk sida och därmed försvann chansen till vinst. Schweiz kunde nu istället gå ifrån och vinna setet med 15-10. Det var en mycket stark vändning av det schweiziska laget. Sverige gav allt men kraften fanns inte där efter fem dagars spel. Laget måste trots allt vara nöjt med insatsen i årets turnering.
- Synd att vi inte fick avsluta med en vinst idag, det hade varit pricken över it. Men vi måste ändå vara nöjda. Vi gör en klart bättre insats i år. Nu får vi åka hem och jobba ändå hårdare för att försöka närma oss de länder som ligger närmast ovanför oss i rankingen, säger en inte allt för nedslagen svensk coach.
Sverige slutade därmed 8:a i årets turnering, precis som förra året, men denna gång med en 3-0 vinst över Frankrike och två 3-2 förluster som positiva resultat.
Nu är landslagssäsongen över för det här året och nu väntar lite välbehövlig vila innan hårdträningen börjar igen.

Resultat placeringsspel 
23/7                       BEL-GER  3-0 
24/7               7-8   SWE-SUI 3-2
                      5-6   FRA-ESP 3-0
                      3:e   ITA-GER 3-1   
                     Final  NED-BEL  3-0 

Slutställning
1. Nederländerna
2. Belgien
3. Italien
4. Tyskland
5. Frankrike
6. Spanien
7. Schweiz
8. Sverige

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-24

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer