Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tredje raka segern för JNM-damerna

Efter två raka vinster ställdes det svenska U19 laget mot Danmark vid Junior-NM som spelas i Sand, Norge. Urladdning från svenskorna och en ny 3-0 seger verkställdes på ett imponerande sätt.

I den här matchen visade de svenska tjejerna upp sin bästa volleyboll så långt in i turneringen. Danmark var precis som Sverige obesegrade och hade i föregående matcher imponerat med bra serve och spike. Matchen inleddes starkt från Sverige som skapade många bra lägen och avgjorde boll efter boll med varierat och kraftfullt spel. Servetaktiken följdes från första till sista boll och i tredje set var det "spel mot ett mål". Siffrorna slutade 25-18, 25-22, 25-11.

Den svenske tränaren Guillermo Gallardo var givetvis väldigt glad efter att matchbollen slagits in. "Bästa matchen hittills. I de tidigare matcherna har vi spelat bra, fast bara stundtals. Sluten av setet har varit nervösa, men i den här matchen visade laget upp en fantastisk moral och vilja att vinna. Härligt!" Sett till enskilda spelare så var det svårt att inte imponeras av Annika Dommen i sin liberoposition. Aida Rejzovic var också framträdande med bra serve och häftigt block.

Det ser med andra ord välidgt bra ut inför den avslutande söndagsmatchen mot England. Säkert är att Guillermo kommer att peppa och förbereda tjejerna på bästa sätt. Hur det går? Tja det får vi se bortåt 15-tiden i morgon, söndag.

Kvar att spela för Sveriges damer: 

18 sep kl. 13:00 Sverige-England

Fler nyheter

Publicerad: 2005-09-17

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer