Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Australien numret större

Australiens herrjuniorer besegrade Sveriges dito med 3-0 i set i Frejahallen i Falköping på onsdagskvällen.

Australien öppnade starkt och tog direkt ledningen med fyra poäng. I mitten av setet släppte dock respekten hos de svenska pojkarna och spelet kom igång betydligt bättre. Försvarsspelet som var så bra i gårdagens träningsmatch, som Australien vann med 3-1, kom också igång på allvar. Sverige kröp närmare poäng efter poäng, men närmare än 23-24 kom man aldrig och Australien tog hem setet med minsta marginal.

Sverige hängde med bra också i början av det andra setet, men det syntes att det var svårare för Sverige att ta sina poäng än motsvarande för gästerna från "Down under". I slutet av setet blev det ännu tydligare och Australien ryckte ifrån och vann setet med 25-17.

I det efterföljande setet var det Sverige som öppnade bäst och tog ledningen med 7-4. Därefter blev det en stor scenförändring. De blågula anfallarna fick plötsligt väldigt svårt att vinna bollarna. Antingen blev de nerblockade av ett stort australiensiskt block, eller så hamnade smasharna utanför banan. Trots ett häftigt försvarsspel från framför allt liberon Anton Wijk Tegenrot så rann gästerna ifrån till solklara 25-13 och 3-0 i set.

-Vi har väldigt bra försvar och servemottagning i dag och lyckas bra i våra mittenanfall, säger den svenske coachen Göran Persson. Tyvärr så har vi det svårare att döda bollen från kanterna och det provocerar också fram en hel del misstag från vår sida, fortsätter han.

Pris som bästa svenske spelare fick liberon Anton Wijk Tegenrot mycket välförtjänt och bästa poängplockare för Sverige var Henrik Lennartsson som gjorde 7 poäng.

Sverige J-Australien J 0-3 (23-25, 18-25, 13-25)
Bästa svenska poängplockare: Henrik Lennartsson 7p, Martin Carlestav och Patrik Bertilsson 6 p

Fler nyheter

Publicerad: 2006-01-25

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer