Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust trots bra spel av Sverige

Trots sjukdom på två nyckelspelare lyckades Sverige streta emot riktigt bra mot Nederländerna i den första matchen i årets 8-nationsturnering.

Centre sportif de la Queue d’Arve, Genève, Schweiz
Sverige-Nederländerna 0-3 (21-25, 20-25, 16-25)

Förutsättningarna kunde varit bättre för det svenska laget. Lagkaptenen, Sara Pettersson, och lagets förstepassare, Anna Harlin, var båda indisponibla för spel på grund av sjukdom. Med andra ord var det ett ännu tuffare utgångsläge än det faktum att man skulle möta mästarinnorna från Nederländerna.

Nederländerna mönstrade ett lag med tre spelar över 190cm, vilket innebar att de svenska tjejerna fick spela efter just de förutsättningarna. Målet var tuff press på serven för att försöka få bort deras stora anfallspelare från nätet, samt mycket fokus på den egna servemottagningen för att om möjligt kunna spela lite snabbare pass till kanterna för att inte möta så stort och samlat block hela tiden. Sverige lyckades riktigt bra med den uppgjorda taktiken under de två första seten. Man servade bra och det var egentligen bara den nederländska liberon som spelade riktigt stabilt i servemottagning. Den orangebeklädda passaren fick springa mycket för att försöka fixa mindre lyckade servemottagningar. Ett annat moment som gjorde att Sverige höll förhållandevis jämna steg med motståndarna vara det faktum att svenskorna varierande sig mycket i anfall. Framförallt lyckades man gång efter annan med att vinna bollen i anfall genom att peta ut det långa och något orörliga försvaret på andra sidan nät. Både i det första och det andra setet hade Sverige häng på motståndarna vid underläge med 20-21, men på slutbollarna var det ändå de mer rutinerade nederländskorna som var vassast. Bäst för dagen i det svenska laget var Ellinor Nilsson, och Lisa Sundberg, båda från Team Valla. Lisa som fick hoppa in som spiker på grund av att Sara Petterssons sjukdom.
- Det var en jättebra match från vår sida med tanke på motståndet och sjukdomsläget i det egna laget. Hoppas att tjejerna kan höja sin spelnivå ytterligare en liten bit när Anna och Sara kommer tillbaka. Förhoppningsvis kan de spela redan imorgon mot Frankrike, säger en nöjd svensk coach, Guillermo Gallardo.

Bästa poängplockare:
Lisa Sundberg 5 p
Ellinor Nilsson 4 p


Sveriges matcher
18/7 Sverige-Nederländerna  0-3 (21-25, 20-25, 16-25)
19/7 Sverige-Frankrike         kl 14.00
20/7 Sverige-Tyskland          kl 16.00
21/7 Sverige-?                     kl ??
22/7 Sverige-?                     kl ??

Fler nyheter

Publicerad: 2006-07-18

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer