Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Välförtjänt seger för Sverige

Med Anna Harlin och Sara Pettersson tillbaka i laget lyckades Sverige skrälla och vinna mot Frankrike med 3-1 i set.

Centre sportif de la Queue d’Arve, Genève, Schweiz
Sverige-Frankrike 3-1 (25-21, 25-20, 19-25, 25-23)

Förutsättningarna inför matchen mot Frankrike var klart bättre eftersom lagets förstepassare, Anna Harlin, och lagkaptenen, Sara Pettersson, var klara för spel igen efter att ha testats på morgonträningen matchendagen. Deras medverkan och den positiva inställning som övriga spelare kunde ta med sig från gårdagens match gjorde att laget var fulla av tillförsikt inför mötet med fransyskorna.

Det första setet kontrollerades av Sverige som var i ledningen från början till slut. I det andra setet var det Frankrike som började bäst och ledde hela första delen av setet, men lagom till den andra tekniska time-outen kunde de svenska tjejerna ta ledningen för första gången med 16-14. Den andra halvan av setet hade Sverige stor lycka med sitt nätspel, när man både blockade bra och samtidigt var väldigt effektiva i sitt anfallsspel. Setet vanns komfortabelt med 25-20 efter en stark vändning i mitten av setet.
Det tredje setet inleddes med dåligt svenskt spel genom för många enkla misstag i anfallet. Frankrike kunde dra ifrån till hela 16-9 innan Sverige kunde komma ikapp tack vare slarvigt franskt spel. Men närmare än 19-21 kom inte det svenska laget, utan Frankrike kunde säkra setsegern genom att vinna fyra raka bollar på slutet; varav setbollen var ett serveess. Det fjärde setet var spelmässigt det bästa i matchen. Båda lagen gjorde väldigt få egna misstag och man följdes åt hela vägen. Utgången av setet var mycket oviss med det vara Sverige som lyckades hålla huvudet kallt på slutet och dra det längsta strået. Ida Larsson Hugg som i gårdagens match spelade center fick i dagens match chansen att spela på vänsterkant och gjorde det med den äran. Det var Ida som tog de två avslutande svenska poängen. Sofie Sundin gör sin bästa match hittills i blågult med totalt 10 poäng.
- Hela laget har en jättebra inställning i dagens match som grundlägger segern. Det var starkt gjort av Sara och Anna att spela på en så pass hög nivå som de gjorde med tanke på att de har legat i sjuksängen i två dagar, berömmer en nöjd svensk coach, Guillermo Gallardo.

Bästa poängplockare:
Sara Pettersson 21 p
Ida Larsson Hugg 16 p

Sveriges matcher
18/7 Sverige-Nederländerna  0-3 (21-25, 20-25, 16-25)
19/7 Sverige-Frankrike         3-1 (25-21, 25-20, 19-25, 25-23)
20/7 Sverige-Tyskland         kl 16.00
21/7 Sverige-?                   kl ??
22/7 Sverige-?                   kl ??

Fler nyheter

Publicerad: 2006-07-19

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer