Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges damer vann grupp

Sveriges damjuniorer vann sin grupp i NEVZA chapionsships U19. Island och Färöäarna kunde inte sätta käppar i hjulet för svenskorna. Nu väntar troligtvis Danmark i kvarsfinalen.

Resultat, volleyboll
NEVZA Championships för damjuniorer, gruppspel
SWE-ICL 3-0 (25-14, 25-11, 25-8)
SWE-FAR 3-1 (25-14, 25-17, 24-26, 25-19) 

Lätt öppningsmatch för Sverige.
Island kunde inte på något sätt rubba det Svenska laget i dagens morgonmatch (9:00) från att vinna snabbt och enkelt med 3-0. De Svenska spelade stabilt utan att för den delen förta sig och behöva ta fram sitt yttersta. Med en stabil bra serve satte man motståndet ur läge och kunde enkelt vända och vinna enkla poäng.
Förutom segern var det positivt att samtliga spelare fick känna på matchtempo och skaka av sig matchnerverna.

Bäste poängplockare:
Sara Pettersson 12 p
Minni Flemark 8p

Sverige vann gruppen
Efter kvällens 3-1 vinst mot ett vilt kämpande Färöarna står Sverige som segrare i gruppen.
Matchen började med ett ganska stelt spel från Svenskorna och Färöarna spelade på toppen av sin förmåga, efter halva setet kopplade dock Sverige ett stadig grepp om spelet med hjälp av tungt anfallsspel från Sara Pettersson och Sofie Sundin.
Set två följde samma händelse förlopp och trots mycket uppoffrande spel från Färöarnas sida var Sverige numret större. Även Set tre såg länge ut att sluta som de två första, men efter ett par olyckliga rotationer tappade man 22-18 till underläge och sedermera set förlust.
I set fyra var åter skärpan på plats och man stormade fram till ledning med 24-12 innan man återigen tappade en del fokus och motståndarna tilläts hyfsa till siffrorna.
Samtliga spelare fick återigen mycket matchtid, vilket förhoppningsvis skall rendera i pigga fräscha kroppar när semifinal skall spelas på lördag kväll. Sverige ställs med största sannolikhet mot värdnationen Danmark som inte bör ha någon som helst problem med att besegra sin kvartsfinalmotståndare Island.
Semifinalen kommer bli en mycket tuff match och en rejäl värdemätare för det Svenska laget. 

Bäste poängplockare:
Sara Pettersson 16 p
Sofie Sundin 11p

Nästa match:
2 september, Semifinal kl 19:00, SWE-DEN/ICL
3 september, Final kl 14:00 alt, 3:e-4:e pris kl 11:00

Fler nyheter

Publicerad: 2006-09-01

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer