Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Viktig seger för juniorlandslaget

I en mycket välspelad match mellan Sverige och Norge i NEVZA Championships blev det blågul seger i tre raka, men mycket jämna, set.

Norrmännen öppnade matchen starkast, men svenskarna tog ganska snabbt ikapp fempoängsledningen som norrmännen skaffat sig i matchöppningen. Sverige skaffade sig också ledningen med ett par poäng, och det försprånget försvarade man genom setet. Block- och försvarsspelet stämde inte riktigt, men med effektivt servemottagningsanfall, och även en hel del norska servemissar, höll övertaget ända fram till setvinst med 25-23. Passaren Patrick Edgren var bra genom hela matchen och i det första setet briljerade han verkligen genom att fördela passen med god taktik och härligt tempo och precision till alla medspelare.
I det efterföljande setet försvann mycket av det fina spelet inledningsvis och Norge spelade riktigt vasst. Vid 6-13 såg det ut som att Norge skulle gå fram mot setseger, men då klev Rickard Ahlund till servepositionen. När han slutade serva hade Sverige tagit ledningen med 14-13. Ahlunds taktiska servar ställde till det ordentligt för norrmännen och det svenska blocket fungerade klockrent. Hela sex blockpoäng blev det från svenskarnas sida i det andra setet. Anton Cronholm gjorde också ett mycket bra inhopp som hjälpte till att vända svackan. Efter Ahlund var det Albin Erikssons tur att serva, och också han gjorde en mycket fin serveserie. Fyra raka poäng blev det i hans serve och efter det kunde de svenska juniorerna defilera fram till setseger med 25-19.
Norge hade dock inte gett upp hoppet. Det var bara mycket bra anfallsspel av Victor Bengtsson som gjorde att Sverige höll jämna steg. De norska pojkarna kunde ändå koppla greppet och gick fram till 23-18 och också två setbollar vid 24-22. En servemiss från norsk sida och ett högklassigt block från Victor Bengtsson följde och det var kvitterat. I och med det fick de svenska pojkarna ordentlig segervittring och visade upp en härlig vilja när de tog setet med 26-24, och därmed också matchen.
-Otroligt starkt av killarna att klara av att vinna i tre raka mot ett så pass bra lag som Norge, som har ett riktigt storvuxet lag, säger tränaren Göran Persson.
Assisterande tränaren Anders Karlsson fyller i:
-Grabbarna följde den uppgjorda taktiken mycket bra och det var avgörande, menar han och vill berömma Rickard Ahlund och Anton Wijk Tegenrot extra mycket för stabiliteten i baklinjen, samtidigt som han också plussar för samarbetet mellan passaren Patrik Edgren och centrarna Albin Eriksson och Patrik Bertilsson.
Poängbäst blev duktige Victor Bengtsson, som imponerade i anfallet i framför allt andra och tredje set.
Alla lag möter varandra en gång i turneringen och Sverige är obesegrat efter två matcher och hindren kvar på vägen mot att bli nordiska mästare är Färöarna och Danmark, där Danmark, som bedöms vara det tuffaste motståndet, väntar på söndag förmiddag.

Resultat, volleyboll
NEVZA Championships
U19, herrjuniorer
Sverige - Norge 3-0
(25-23, 25-19, 27-25)
Bästa poängplockare, Sverige: Victor Bengtsson 15 p, Albin Eriksson och Patrik Bertilsson 6 p

Sveriges matcher:
fredag 1/9 Sverige - England  3-1 (14-25, 25-17, 26-24, 25-21)
lördag 2/9 Sverige - Norge 3-0 (25-23, 25-19, 27-25)
lördag 2/9 Sverige - Färöarna Kl. 17:00
söndag 3/9 Sverige - Danmark Kl. 11:00

Fler nyheter

Publicerad: 2006-09-03

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer