Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige stretade emot bra mot Tyskland

Efter ett bedrövligt första set spelade Sverige upp sig betydligt och gav gruppsegrarna från Tyskland en riktig match. Tyskland vann dock till slut med 3-1 i set.

Centre Sportif Régional D’Alsace, Mulhouse, Frankrike
Sverige-Tyskland 1-3 (9-25, 25-23, 20-25, 23-25)

Tyskland började matchen på ett otroligt imponerande sätt. De servade grymt bra och det kändes som det var de vara hundra bålgetingar som surrade runt de svenska spelarna som aldrig fick en lugn stund. Tyskland lyckades med allt de företog sig medan svenskorna såg rätt skärrade ut.

Men redan till det andra setet repade Sverige mod och kom ut som ett helt nytt lag. Nu vågade de svenska tjejerna satsa på sin egen serve på ett helt annat sätt, vilket gav utdelning. Blågult ryckte fram till 17-10 och spelade med mycket stort självförtroende. Sedan satsade tyskorna hårt på serven och fick utdelning med två raka serveess, vilket skapade lite oro i svensklägret. Men de svenska tjejerna lyckades hålla nerverna under kontroll setet ut och man kunde vinna med 25-23.

I det tredje setet vara det Tyskland som började bäst och drog snabbt fram till 17-9 innan svenskorna hade en stark period och kunde vinna fyra raka bollar. Trots en tapper svensk kämparinsats så kunde tyskorna vinna setet tämligen kontrollerat med 25-20.

Tyskland ledde enbart med någon poäng under stora delar av det fjärde set. När de sedan gjorde ett lite ryck fram till 22-18 trodde nog de flesta i publiken att matchen snart skulle vara över, men Sverige ville annat. Tyskorna spelade sig förvisso fram till 24-21, men sedan räddade Sverige både den första och den andra matchbollen. Man fick dessutom en möjlighet att kvittera men utan att lyckas. Tyskland kunde komma till motattack och slå in den tjugofemte poängen vilket avslutade matchen. Trots förlusten måste man säga att laget återigen gör en storstilad insats, bortsett från det dåliga första setet. Nu väntar två matcher med spel om platserna 5-8 för svensk del.
- Vi gör ännu en gång en bra match om vi glömmer det första setet. Vi möter ett lag som hela tiden utsätter oss för hårt tryck med mycket tuffa hoppspike- och hoppfloatservar, som håller hög internationell klass. Vi är inte vana att möta den typen av servar men anpassar oss på ett starkt sätt ju längre matchen lider och dessutom visar vi att vi också har spelare med mycket bra servar. Man måste också berömma Tyskland som har en av turneringen bästa passare som gjorde livet tufft för våra centrar under hela matchen summerar Sveriges coach, Karl Nordén.

Bästa poängplockare:
Sara Pettersson 14 p
Sofie Sundin 12 p

Sveriges gruppspelsmatcher:
14/7 Sverige-Italien    3-2
15/7 Sverige-Spanien  2-3
16/7 Sverige-Tyskland 1-3

Sverige slutade 3:a i gruppen, ett set efter Italien, och spelar om platserna 5-8.

Sveriges kommande matcher:
17/7 Sverige-Frankrike
18/7 Sverige-Spanien/Schweiz

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-16

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer