Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

J-landslaget utan vinst i gruppspelet

Inte heller i den avslutande gruppspelsmatchen blev det någon vinst för herrjuniorlandslaget i 8-Nationers. Holland stod för motståndet och de gjorde sin hittills bästa match under turneringen.

Matchen mellan Sverige och Holland var om jumboplatsen i grupp A, och båda lagen var klara för spel om 5-8:e plats redan innan matchen. Båda lagen kunde således spela utan större press och kanske var det det som gjorde att båda lagen gjorde sina bästa insatser så här långt den här veckan. Hollands styrka är ett vasst centerspel och det fick publiken se många prov på under matchen. Svenskarnas mål var att få till ett bättre spel än i de två första matcherna då det inte stämt som önskat.
Sverige var i ledning vid 12-11 i första set, men då gick sex raka poäng till laget i orange, och setet var i praktiken förlorat.
I andra set tog nederländarna en tidig ledning, men svenskarna kämpade oförtrutet vidare och var nästan ikapp vid 21-22. En holländsk timeout gav dock önskad effekt och den svenska anstormningen räckte inte fram till setvinst.
De svenska pojkarna orkade sedan inte hålla samma tempo i spelet i det tredje setet, så holländarna kunde vinna tämligen ostörda i den sista tredjedelen.
-Det saknas koncentration och stabilitet, framför allt i de viktigaste lägena, menar Sveriges coach, Felix Millán Casanova.
De största ljusglimtarna i det svenska laget var liberon Erik Lindberg och vänsterspikern Victor Pettersson. Lindberg var mycket säker i servemottagning och gjorde också ett flertal avancerade försvarsräddningar. Pettersson var lagets effektivaste anfallsspelare och hade även bra tryck i servandet.
Förlusten innebär att Sverige hamnar sist i fyrlagsgruppen och får möta den andra gruppens trea, Spanien, i den första slutspelsmatchen på fredag eftermiddag.
-Spelar vi med vår normala kapacitet så kan det bli den första vinsten i turneringen, tror Millán. Om vi bara kan hålla oss lugna och tänka volleyboll så har vi stora möjligheter, avslutar han.

Sverige - Holland 0-3 (18-25, 22-25, 16-25)
Bästa svenska poängplockare: Victor Pettersson 11 p, Albin Eriksson 10 p

Sveriges nästa match (om 5-8 plats):
Fre 20/7 kl. 13.00 Sverige - Spanien

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-19

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer