Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två matchbollar räckte inte

I juniorlandskampen mellan Sverige och Australien blev det två blågula chanser att vinna matchen, men de svenska pojkarna kunde inte avgöra till egen fördel.

Australien inleder sin Europaturné med en veckas besök vid volleybollens riksträningscentrum i Falköping. Två officiella landskamper ska spelas och på onsdagen spelades den första.
Australien startade bäst och dominerade det första setet, 25-20 till Australien. I andra set kom Sverige tillbaka och spelade stabilt på alla positioner och efter halva setet var setet i praktiken avgjort och slutade i svensk seger med 25-17.
I tredje set kom australiensarna tillbaka med tunga anfall framför allt från vänsterspikern Adam White. Sverige försökte hänga med, men några enkla missar gjorde att Australien kunde vinna setet ganska komfortabelt med 25-21.
I det efterföljande setet svängde matchbilden återigen. Sverige styrde och ställde och det var först i slutskedet som gästerna hyfsade till siffrorna till 25-19.
Sedan var det dags för ett spännande femte set. Båda lagen gjorde sitt bästa set och vi fick se Australien ta ett litet grepp, men svenskarna kämpade sig tillbaka. Den första matchbollen hade Sverige vid 14-13. Den vann Australien, men blågult hade även 15-14 och ett par goda chanser att kunna avgöra. Tyvärr lyckades inget av försöken och istället blev det australiensarna som skaffade sig matchboll. De kunde inte vinna den första, men på den andra hamnade ett svenskt anfall utanför planen och förlusten var ett faktum.
-Det var lite för ostabilt och vi tappade lite på vänsterkanten när Victor Bengtsson fick utgå efter en skada, men såna här matcher borde vi vinna när vi har såna lägen att avgöra, säger tränaren Felix Millán Casanova efter matchen. På fredag har vi nya möjligheter och det är bara att ladda om tills dess, avrundar han.
Bäst i Sverige var Erik Knutsson, som gjorde en av sina bästa matcher hittills. I Australien var det den hårtslående Adam White som fick utmärkelsen.

Sverige - Australien 2-3 (20-25, 25-17, 21-25, 25-19, 16-18)
Bästa poängplockare i Sverige: Martin Larsson 17 p, Erik Knutsson 15 p

Fler nyheter

Publicerad: 2008-01-10

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer