Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige U pressade Italien

I ett sommarvarmt Soria i Spanien var det mycket nära att Sverige besegrade storfavoriterna Italien i den avslutande gruppspelsomgången i 8-nationersturneringen för U18-landslag.

I de två första matcherna blev det förluster mot både Tyskland, 0-3, och Nederländerna, 1-3, för de svenska pojkarna, så det var inte mycket som talade för blågul seger inför matchen mot Italien. De imponerade nämligen storligen i sina två första kamper där de komfortabelt besegrade både tyskar och holländare.
-Vårt mål var att göra en bättre match än i går mot Holland och det trodde vi skulle räcka till att pressa italienarna, förklarar lagkaptenen Oskar Nilsson.

Det var också något som syntes när matchen började och Sverige inledde helt respektlöst. Kämpaglöden lyste på banan, men det räckte ändå inte till att vinna det första setet.

I andra set spelade man ännu bättre och hade en klar ledning vid 16-10. Tyvärr klarade man inte av att behålla den klara ledningen utan i slutet av setet blev det riktigt jämnt. Det blev en blågul setboll och man räddade också upp det italienska anfallet, men ett misslyckat pass gjorde att man inte kunde avgöra setet. I stället var det Italien som kunde vinna med 27-25.

Risken var stor att det skulle rinna iväg efter den snöpliga setförlusten, men det svenska laget ville annorlunda. Man visade samma spelglädje och fortsatte att spela riktigt bra. Även det här setet blev en nagelbitare. Italien gick fram till två matchbollar, men kunde inte avgöra. Istället spelade Sverige sig fram till setboll, men den resulterade heller inte. De nästkommande två chanserna gav inte nåon utdelning, men på den fjärde setbollen blev det äntligen setvinst.
-Det var viktigt att vi fick vinna ett så jämnt set mot motstånd av den här kalibern, menar tränaren Göran Persson.

I går verkade det som att spelarna blev lite nöjda efter setsegern mot Holland, men det misstaget gjorde man inte den här gången. Laget visade samma inställning och framför allt den härliga glädjen efter varje vunnen boll. Det blev några bollars underläge från början, men när man kom till den första setbollen var den svensk. Tyvärr blev det en servemiss som gav poängen till Italien och även de två nästkommande poängen förlorades och segern alltså till Italien.
-Vi är glada över att vi förbättrade oss från gårdagen, men vi är absolut inte nöjda med en så tuff förlust, säger Oskar Nilsson.

Fredric Gustavsson från Team Valla lyckades riktigt bra i anfall och samarbetet med duktige passaren från Hylte, Dardan Lushtaku, stämde mycket bättre än tidigare under turneringen.

Sverige - Italien 1-3 (22-25, 25-27, 29-27, 24-26)
Bästa poängplockare i Sverige: Fredric Gustavsson 26 p, Oskar Nilsson 12 p

Sveriges matcher i gruppspelet
Fre 8 aug kl. 16.30 Sverige-Tyskland 0-3 (14-25, 14-25, 20-25) 
Lör 9 aug kl. 16.30 Sverige-Nederländerna 1-3 (16-25, 25-23, 21-25, 17-25)
Sön 10 aug kl 16.30 Sverige-Italien 1-3 (22-25, 25-27, 29-27, 24-26)

Fler nyheter

Publicerad: 2008-08-11

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer