Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra servar sänkte England

Sveriges herrjuniorer hämtade sig efter förlusten mot Danmark och besegrade England i den andra matchen i NEVZA Championship på Island.

En av orsakerna till fredagens förlust mot Danmark var att servespelet försämrades när danskarna vände på steken. Därför var målsättningen att serva bättre given enligt tränaren Göran Persson.
-Vi visste att serven var nyckeln till att besegra engelsmännen och det visade sig i matchinledningen att så var fallet, berättar Persson.
Oskar Nilsson började nämligen serva vid underläge 3-5 och när engelsmännen lyckades ta tillbaka serverätten stod det 12 på den blågula sidan av poängtavlan. Nilssons hoppservar firade stora triumfer och spelet stämde förträffligt. Nästa gång Oskar Nilsson kom till servepositionen stod det 22-13 och han fortsatte att serva ända till setslutet.

I andra set blev det en liten men märkbar förändring av matchbilden. England hängde med bättre och till stor del berodde det på att de svenska servarna inte var lika effektiva och oftare fastnade i nät eller hamnade utanför banan. Slutet av setet blev riktigt rafflande och trots fyra setbollar emot sig lyckades England vinna setet med 29-27.

Setpausen gjorde dock susen och i tredje set kände man igen scenariot från första set även om engelsmännen nu spelade med bättre kvalitet. Den här gången var det Tobias Persson som lyckades bra med sina hoppservar och det gav Sverige ett försprång med fyra poäng. Tack vare bra servemottagning lyckades nu passaren Rikard Bilger hitta sina centrar bättre än tidigare och framför allt Erik Knutsson var stundtals ostoppbar. Ledningen försvarades fram till en säker setseger med 25-20

I fjärde set fortsatte servebombardemanget och vi fick se en del läckerbitar när de svenska killarna kunde spela avslappnat. Solklara 25-14 slutade setet vid och den svenska lagledningen kunde summera segern.

-Vi servade riktigt bra i dag samtidigt som bra servemottagning lade grunden till att vi fick till centeranfallen på riktigt, förklarar Göran Persson.

Oskar Nilsson var den som servade bäst och han gjorde hela fem serveess och var samtidigt riktigt bra i mottagning och anfall också. Erik Knutsson gör också en riktigt bra anfallsmatch från sin centerposition och samarbetet med passaren Rikard Bilger fungerade föredömligt.

Under söndagen avslutas turneringen och då ska Sverige spela två matcher. Först mot Island och efter några timmars vila är det Norge som står på tur.

Sverige-England 3-1 (25-13, 27-29, 25-20, 25-14)
Bästa poängplockare: Oskar Nilsson 17 p, Erik Knutsson 16 p

Samtliga resultat från turneringen finns på turneringssidan Länk till annan webbplats..

Sveriges matcher

Fre 5/9
Sverige-Danmark
2-3 (25-21, 26-28, 22-25, 28-26, 7-15)
Lör 6/9
Sverige-England
3-1 (25-13, 27-29, 25-20, 25-14)
Sön 7/9
Sverige-Island
11.00
Sverige-Norge
16.00

Fler nyheter

Publicerad: 2008-09-06

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer