Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tung start i Akureyri

De nordiska mästerskapen inleddes inte på bästa sätt för de svenska herrjuniorerna då de förlorade i skiljeset mot Danmark i första matchen.

Ett heltänt svenskt lag öppnade matchen mycket starkt och hade vid den första tekniska timeouten ledningen med hela 8-3. Efter den häftiga öppningen mattades dock spelet något, men inte mer än att försprånget kunde försvaras fram till setseger.

I andra set var öppningen jämnare, men de blågula pojkarna tog kommandot efter halva setet och när ledningen var hela 20-12 såg det mycket ljust ut. Danmark närmade sig något, men svenskarna skaffade sig ändå 24-20 och fyra setbollar. Då blev plötsligt de svenska spelarna försiktiga medan danskarna fick råg i ryggen. Alla setbollarna räddades och efter några nervdallrande bollar ytterligare var det ett jublande Danmark som vann setet.

-Det här setet ska vi givetvis vinna, men vi spelade inte ut hela vägen utan blev lite rädda för att förlora och då kan det gå så här, kommenterar tränaren Göran Persson den snöpliga setförlusten.

I det efterföljande setet syntes det att de rödvita spelarna hade ett helt annat självförtroende. Lagen följdes åt och i slutskedet var det danskarna som var vassast och tog hem setet.

Det fjärde setet blev också riktigt spännande, där Danmark hade ledningen med några poäng, men Sverige knaprade in på underläget. Danmark spelade sig fram till en matchboll, men kunde inte avgöra. Sedan blev det svenskarnas tur att vinna ett set med 28-26 efter att ha visat en bättre vinnarinstinkt än när resultatet blev det motsatta.

Ett ovisst femte set tog sin början, men tyvärr blev det en riktigt dålig start för Sverige. Vid sidbytet var underläget 2-8 och det klarade laget inte av att vända på. Hela 15-7 blev setsiffrorna och givetvis sitter raset i andra set kvar på näthinnan.

-Visst grämer man sig över andra set, där vände matchbilden och danskarna fick en ordentlig kick av att kunna vända det, säger tränare Persson. Efter det blev det en öppen historia och i femte set rasar vårt spel helt, fortsätter han. Nu är det bara att ladda om batterierna och ge järnet i de kvarvarande matcherna, avslutar han.

Tobias Persson och Fredric Gustavsson var riktigt vassa i anfallsväg och är de som får bäst betyg.

Sverige-Danmark 2-3 (25-21, 26-28, 22-25, 28-26, 7-15)
Bästa poängplockare: Fredric Gustavsson 14 p

Samtliga resultat från turneringen finns på turneringssidan Länk till annan webbplats..

Sveriges matcher

Fre 5/9
Sverige-Danmark
2-3 (25-21, 26-28, 22-25, 28-26, 7-15)
Lör 6/9
Sverige-England
17.00
Sön 7/9
Sverige-Island
11.00
Sverige-Norge
16.00

Fler nyheter

Publicerad: 2008-09-06

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer