Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första förlusten för flickorna

I lördagens match mot Danmark gick det inte lika bra för Sveriges flicklag som under första turneringsdagen. Den högljudda och månghövdade publiken bjöds dock på en mycket jämn match som Danmark till slut vann med 2-3 i set.

Sverige började första set med att ligga under ordentligt poängmässigt. Efter coachen Martin Karlssons andra timeout vid ställningen 2-10 tog laget sig samman och började klättringen tillbaka. Vid 23-23 var tjejerna äntligen ikapp och de avslutade setet med en serve via nätkanten och vips hade Sverige vunnit första set med 25-23.

Andra set började som det första, dvs Sverige låg under ordentligt från start. Den här gången var danskorna bättre och fick mycket mer utdelning på sitt anfallsspel än Sverige. I mitten av setet kände svenskorna dock vittring, men då gjorde Danmark ett ryck igen och vann setet med 19-25.

I set tre följdes lagen åt mer och för första gången i matchen hade Sverige ledningen vid första tekniska timeouten (8-5). Bra blockspel från Sverige tvingade Danmark att ta timeout vid ställningen 11-5. I den timeouten måste de danska flickorna ha lyssnat på sin coach för de skärpte sitt spel betydligt. Trots en väldigt trygg ledning på 24-17 fortsatte danskorna att pressa de svenska tjejerna till enkla misstag. Servemottagningen fungerade inte för Sverige och vid ställningen 24-22 begärde Sverige timeout. Efter svenskt passarbyte tog tjejerna till slut setet med 25-23.

Båda lagen följdes åt under hela fjärde set och spelet böljade fram och tillbaka. Danskorna fick utdelningen i anfallet då en av de längsta spelarna i laget på närmare 190 cm mötte den svenska passaren Sofie Sjöberg i block, det skilde ca 20 cm i längd i dansk favör. Sverige servade bra i setet och plockade en hel del poäng på det viset. Matchen stog och vägde vid 22-22 och Danmark tog timeout poängen efter och vände till setseger.

Danskornas vinst i fjärde set tog lite musten ur Sveriges lag, och stärkte danskorna. Tvivlande svenskor gav en spänt femte set. De danska flickorna vinner setet med 10-15 och därmed matchen med 2-3.

Trots förlusten är Sveriges Head coach Martin Karlsson nöjd med att servespelet fungerade bättre idag än igår, Matilda Gustavsson hade t ex 6 st servess. Han var också mycket nöjd med upphämtningen som flickorna gjorde i första set.

I morgon väntar spel mot Finland och beroende på den matchens utgång blir det en andra- eller tredjeplacering för de svenska flickorna.

Fler nyheter

Publicerad: 2008-09-20

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer