Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige bärgade en säker femteplats

Sverige tog en stabil seger när man för andra gången på tre dagar slog Schweiz med klara 3-0 och 5:e platsen var bärgad.

Det var ett mycket fokuserat svenskt lag som direkt tog tag i taktpinnen och man visade tydligt att man lärt sig från Belgienmatchen att vara fokuserade och att taktiken är viktigt att följa. Sverige förde matchen på ett bra sätt och visade pondus i sitt anfallspel anförda av Rebecka Lazic. Men att det kan svänga snabbt fick vi ännu en gång erfara då en 19-14 ledning plötsligt blev till underläge, efter att Schweiz bästa spelare Elena Steineman fick till en vass serveserie på ett passivt Sverige. Först vid 19-20 kom man loss med en side-out. Men från 20 lika visade Sverige att man "vågade" att vinna och rättvist kunde Alexandra Lazic spika in setbollen till 25-23.
Resten av matchen var en historia som Sverige kunde kontrollera och dominera. Man visade med eftertryck att man vuxit klasser i sitt spel och man spelade konsekvent stabilt. Vänsterkantduon Alexandra och Rebecka Lazic gjorde sin bästa match för turneringen och var mäktiga i anfall. Frida Randén visade hög klass i centerspelet. Sofie Sjöberg stod kanske för matchen prestation då hon under en "rallyboll" trampade snett men spelade ut bollen som passerade nät 4 gånger efter och Sverige vann bollen. Efter dryga timmens spel var det Madelene Green som fick sätt punkt för matchen med ett serveäss.

- Vi har visat med eftertryck att vi närmat oss dom bästa och kan dominera över dom just under den nivån. Vi har endast tagit stryk av dom två bästa lagen i turneringen, Tyskland och Italien (gör upp i finalen runt 19:30 ikväll). Vi lämnar turneringen med plusskillnad i matcher, set och bollskillnad vilket är riktigt bra. Alla i truppen har bidragit med sina positiva egenskaper. Spelmässigt har centerpelet utvecklats och Frida Randén har fått sitt genombrott på den här nivån. Kanttrion håller mycket hög klass och där är vi med i toppen på denna nivån. Båda passarna Mathilda och Sofie har bidragit mycket med sina olika styrkor. Extra roligt är att se Gabriella Lundvalls utveckling och jämna nivå. Nu ser vi fram emot nya utmaningar och vet att vi kan tävla med dom bästa. Sist men inte minns går en stor eloge till Per-Erik Dahlqvist och Oskar Jönson-Vikterlöf som gjort ett stort jobb med scouting och taktik, avslutar Kalle Nordén.

Sverige-Schweiz 3-0 (25-23,25-19,25-16)
Bästa poängplockare: Rebecka Lazic 15p, Madelene Green 13p Alexandra Lazic 11p

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-19

Senast uppdaterad: 2011-07-20

Visa fler nyheter

Sponsorer