Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tung avslutning i Vichy

Den avslutande bronsmatchen i 8-nationers för juniorlandslaget blev inte vad man hoppats på. Tyskland tilläts dominera, framför allt från servelinjen, och tog en klar seger.

Att Sverige tog sig till semifinal och sedermera fick spela bronsmatch efter förlust mot Spanien i semin, var en överraskning och förhoppningen var att man skulle lyckas skrälla ännu en gång. Att Hyltespikern Johan Mårtensson fick ryggproblem under uppvärmningen och inte kunde delta var ett avbräck och det påverkade matchinledningen en del. Tyskland är ett fysiskt lag med ett tungt serveartilleri och redan från början hade den svenska servemottagningen svårt att stå emot. Tyskarna drog ifrån kontinuerligt och vann setet komfortabelt med 25-15.
I andra set började spelet flyta på bättre för de blågula, men det var ändå motståndarna som hade kommandot. Det kändes som att det skulle kunna gå att vända på setet när Sverige bara var två poäng efter när det började närma sig setslut, men istället kom ett par misstag som gjorde att Tyskland vann med 25-20.
Det svenska laget fick sedan en tung start på det tredje setet. En tidigt tagen timeout av coachen Johan Svensson stoppade raset, men det var bara tillfälligt. Ytterligare en svacka gjorde att underläget blev hela nio bollar. De avslutande minuterna såg dock bättre ut och den tyska ledningen reducerades till fem poäng innan duktige Jannik Kühlborn satte stopp för tillställningen med ett välplacerat anfall.
-Det känns lite trist att vi inte kunde avsluta en annars mycket väl genomförd turnering på bästa sätt, men vi ska vara mycket nöjda med en fjärdeplats, den bästa vi någonsin haft i 8-nationers, menar Göran Persson i coachteamet.
Sean Anthony lyckades bra med sitt varierade anfallsspel och Wilhelm Nilsson blev ännu en gång poängbäst från sin centerposition.

Italien blev turneringens slutsegrare genom att de i en mycket välspelad final kunde besegra Spanien med 3-1 i set.

Sverige-Tyskland 0-3 (15-25, 20-25,19-25)
Bästa svenska poängplockare: Wilhelm Nilsson 9, Sean Anthony 8

Slutställning
1. Italien
2. Spanien
3. Tyskland
4. Sverige
5. Nederländerna
6. Schweiz
7. Frankrike
8. Belgien

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-20

Senast uppdaterad: 2011-07-20

Visa fler nyheter

Sponsorer