Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Finland snäppet vassare

Herrjuniorlandslaget kunde inte rubba ett starkt Finland i säsongspremiären då Leomuovi Tournament inleddes på fredagskvällen.

Den internationella turneringen avgörs i finska Akaa och i öppningsmatchen fick de blågula juniorerna möta ett starkt Finland, som förra säsongen kvalificerade sig till EM-slutspel. Tufft motstånd således och dessutom första matchen för säsongen.

Därför var det något överraskande att Sverige öppnade matchen riktigt bra och höll jämna steg med hemmalaget genom hela setet. Faktum var att den första gången det skiljde mer än ett poäng mellan lagen var då finnarna skaffade sig setboll vid 24-22. Några servemissar mer än önskvärt var det enda som fanns att anmärka på, men finnarna bjöd också på lika många, till och med någon fler. I slutbollarna var det dock det blåvita laget som agerade lite resolutare och kunde vinna med 25-22.

Även det andra setet såg bra ut till en början, men efter halva setet kom några enkla misstag som gjorde att Finland skaffade sig ett övertag. Marginalen som skapades där höll sig genom setet och setet tog slut vid 25-19.

Tredje set blev det andra ganska likt, bra start av de för dagen gulklädda svenskarna, men i mitten av setet skaffade Finland sig ett försprång som bibehölls till matchen var över.

-Med tanke på att det var första matchen för säsongen, så såg det riktigt bra ut. Tyvärr är det några alldeles för enkla misstag som stjälper oss, och då känns det så klart lite bittert att behöva gå ifrån matchen utan åtminstone en setvinst, berättar coachen Göran Persson.

Centerspelet var det största glädjeämnet i matchen, en detalj som man tidigare fått bekräftat håller god klass även på den internationella arenan.

-Lagkaptenen Wilhelm Nilsson var i stort sett ostoppbar under matchen och även David Pettersson har riktigt bra utdelning, så där har vi något riktigt bra att ta med oss inför framtiden, säger Robert Söderberg, den förre landslagsliberon, som gjorde sin debut i coachteamet kring juniorlandslaget.

Sverige - Finland 0-3 (22-25, 19-25, 18-25)
Bästa svenska poängplockare: Johan Mårtensson 10, Wilhelm Nilsson 9

Se samtliga resultat från turneringen på arrangörens hemsida Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-09-02

Senast uppdaterad: 2011-09-02

Visa fler nyheter

Sponsorer