Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prix-lagen klara

Det blir Habo och Tierp som tillsammans med Linköping och Falkenberg gör upp om herrarnas Grand Prix i Katrineholm. På damsidan är det Engelholm, Katrineholm, Lindesberg och Gislaved som får biljetter till den prestigefyllda turneringen.

För Gislaved är det en riktig bragd att komma till Grand Prix. Faktum är att det aldrig hänt tidigare. Men, säsongen för det småländska laget har gått riktigt bra så här långt och de ligger på en femteplats i tabellen. Det är de fyra första lagen på herr- respektive damsidan, som kvalificerar sig till Grand Prix. Men, gymnasielaget RIG Falköping får inte vara med i GP-sammanhang. På damsidan ligger RIG fyra och den platsen tas då över av femmorna, Gislaved.

På herrsidan var det tight om platserna och Tierp vann mot favoriterna Örkelljunga. Upplänningarna gjorde sin kanske bästa insats under hösten och knep därmed den sista platsen till Grand Prix. Att Örkelljunga missar Grand Prix är förvånande, då de varit med på GP i många år i rad. Senaste gången Örkelljunga tog guld i Grand Prix var 2003.

De senaste åren har Falkenberg och Engelholm dominerat med vardera tre guld på raken i Grand Prix.

Grand Prix Katrineholm 5-6 januari 2012 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-12-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer