Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra blockspel banade väg för seger

Katrineholm tog sin andra vinst mot Lindesberg för säsongen, då de vann med 3-0 i semifinalen i Grand Prix. Den svarta hejaklacken hejade fram sitt lag och bidrog till ökad stämning och puls i Duveholmshallen.

Det var fullt med folk som både satt och stod för att få se Katrineholm och Lindesberg mötas. Det blev en välspelad match där framförallt Katrineholms blockspel var avgörande för segern.

- Det känns jätteskönt att vi återigen vann mot Lindesberg, nu har vi vunnit både hemma och borta mot dem. Vår nyckel ligger i vårt stora och kraftiga block som motståndarna har svårt att komma förbi, säger Katrineholms tränare Lennart Larsson.

Men, matchen var mycket jämn och lagen följdes åt i de två första seten. Josephine Tegenfalk i Lindesberg, som blev utvald till lagets bästa spelare, satte många bollar. Lindesberg möter i morgon Gislaved i match om tredje pris, medan Engelholm står på andra sidan nät i finalen för Katrineholms del.

- Det är tufft att ladda om, men vi har en järnvilja att vinna, så vi ska se till att ladda om fokusera på morgondagen, säger Lennart Larsson.

Senast lagen möttes var i Ängelholm i början av säsongen, då Engelholm vann. Damfinalen är en match att se fram emot.

Katrineholm – Lindesberg 3-0 (25-23, 25-23, 25-19)

Matchstatistik Länk till annan webbplats.

Bilder Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer