Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tierp bronsmedaljörer i Grand Prix

I matchen om tredjepris under Katrineholm Grand Prix vann Tierp en bitvis jämn match mot Habo med 3-1. Tierps nyförvärv från USA, Dean Bittner, visade trots jetlag en hög kapacitet.

- Vi har höga förväntningar på honom och jobbar nu på att svetsa samman laget tillsammans med Dean, säger coach Micke Hellgren.

Dean Bittner, högerspiker  från Long Beach i Kalifornien, var tidigare landslagsspelare i USA, men har dragits med skador och varit borta från spel under ett halvår. Nu är han skadefri och nyanländ till Tierp.

- Våra andra amerikanska spelare kände honom, och tack vare privata sponsorer i Tierp har vi kunnat ta över honom hit som proffs. Det känns väldigt bra och spännande, säger Micke.

Habo kom till Grand Prix utan sin främsta spelare, högerspiker Adnan Herco, och blir fyra i turneringen. Adnan är just nu coach för juniorlandslaget som spelar EM-kval i Bosnien Hercegovina.

 Dagens match i Duveholmshallen var inte särskilt välspelad där spelarna hade svårt att ladda om, berättar Micke Hellgren

- Man har ju inte kommit till GP för att bli trea. Men, nu ska vi fokusera på morgondagens viktiga match i Elitserien mot Hylte.

Habo – Tierp 1-3 (26-24, 19-25, 20-25, 21-25)

Matchstatistik och poängliga Länk till annan webbplats.

Bilder Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer