Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Segrare i Montenegro efter 3-0 mot Estland

Sveriges damjuniorer stod för en nästintill felfri insats när man körde över Estland med 3-0 i en match som betydde gruppseger i EM-kval. Nu är man klara för nästa steg som avgörs i Slovenien senare i vår.

Just som igår var startuppställningen i matchen Mathilda Gustafsson, Victoria Larsson, Frida Randén, Madelene Green, Alexandra Lazic, Rebecka Lazic och Gabriella Lundvall. Dom blågula tjejerna tog direkt ett rejält grepp om händelserna. Nervositeten från gårdagens match var som bortblåst och spelet var mycket effektivt och snålt. Stora poängmakare för Sverige var Alexandra Lazic och Madelene Green som vann hälften av lagets poäng. Med endast fyra egna misstag så hade Estland inte en chans och setet slutade 25-13.
Det exakt och stabila spelet fortsatte i andra set och man såg en beslutsamhet i laget som man sällan skådat. Trots någon liten svacka i det blågula laget så såg man tydligt att detta bara var temporärt innan man återigen dominerade och Rebecka Lazic var nu effektiv i anfallet. Set två till Sverige med 25-17. Fokuseringen var på absoluta toppen i setpauserna och man drog dirket ifrån Estland igen och man kunde likna laget vid en gigantisk maskin som "körde" över sina motståndare. Vid ledning 20-12 fick man dock en rejäl "gummiarm" och Estland kunde via bra tryck i serven ta sig så nära som 20-17 innan Alexandra Lazic kunde bryta isen med en backspike. Nu rullade spelet igång igen och det stora segerjublet kunde bryta ut efter en spike av Rebecka Lazic och gruppsegern var säkrad. 

- I lagets viktigatse match hitills gör vi vår bästa match. Tjejerna visar upp en mental styrka och fokusering som vi tidigare inte sett, menar team manager tillika scoutman Per-Erik Dahlqvist.
- Härligt för tjejerna som jobbat hårt för detta. Nu tar äventyret ny fart till våren då det bär av till Slovenien säger coachen Kalle Nordén.
- Idag gjorde vi Estland svaga med ett fint och effektivt spel säger assisterande coachen David Ottosson.

 

Sverige-Estland 3-0 (25-13,25-17,25-18)

Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 19p, Rebecka Lazic 12p, Medelene Green 9p

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-07

Senast uppdaterad: 2012-01-07

Visa fler nyheter

Sponsorer