Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Krutgubbar möter norska damer

På lördag skrivs historia - Sveriges äldsta herrlag möter Norges äldsta damlag i volleyboll i Sollentuna. Allt filmas för att så småningom bli dokumentär och kanske även biofilm i Norge och Sverige framöver.

Det är ett norskt tv-team med stöd av norska NRK och svenska SVT som följer 98-åriga Goro och hennes volleybollag Optimisterna i Norge. Laget bildades när de spelade bridge för 38 år sedan och tyckte att de skulle börja röra på sig istället för att sitta still och spela kort. Nu spelar de volleyboll med glädje och är ett väl sammansvetsat gäng, 60-98 år.

- Jag förstår att de valde volleyboll. Det är en fantastiskt bra idrott att utöva även när du är äldre, säger Einar Hamberg.

 

Och han vet vad han talar om. Han är själv 86 år, har spelat och jobbat med volleyboll i en stor del av sitt liv. Einar Hamberg grundade Svenska Volleybollförbundet för drygt 50 år sedan.

Motionen i fokus

- Vi är ett gäng herrar mellan 60 och 89 år som tränar varje tisdag och lördag och därmed får god motion. Vi har roligt och ser till att värma upp med gymnastikträning för att sedan gå över till att spela volleyboll, säger Einar.

På lördag står han och hans lag på andra sidan nät när norskorna gör entré i Arena Satelliten, Sollentuna kl 13.30.

- Det ska bli riktigt roligt att få spela mot damer. Vi ska göra vårt bästa och vill spela en rolig match inför publik, säger han.

 

Inbjudan till Arena Satelliten i Sollentuna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-03-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer