Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets spelare i volleyboll utsedda

Framgångsnyckeln Harrison Peacock, Linköpings VC, och skarpa Marjorie Giordano, Lindesberg Volley, är årets bästa spelare på herr- och damsidan. Dessutom har elitseriens bästa passare, libero, anfallare, genombrott och blockare utsetts. Flera klubbar kan stoltsera med att ha Sveriges bästa volleybollspelare.

Harrison Peacock får dubbla utnämningar, då han förutom årets spelare även får den fina utnämningen årets passare.

- Jag är hedrad och förvånad, det finns så många bra spelare i elitserien. Det är fantastiskt roligt att få utmärkelsen som bästa spelaren och bästa passaren i år. Tycker att jag har höjt min nivå en hel del den här säsongen, säger han.

21-årige Harrison kom till Linköpings VC i fjol från Australien och är en av stjärnorna i finallaget. Men, han menar att det är hela laget som tillsammans presterar och att alla är oerhört viktiga.

- Passaren är förstås viktig, men det är även anfallarna. Hela laget spelar snabbare i år, vilket har ställt högre krav även på min roll.

Utnämningar och motiveringar

Damer:

 Årets spelare - Marjorie Giordano, Lindesberg
Fotograf porträttbild: bildmakarna

Med knivskarp spelintelligens och en sylvass högerarm har denna spelare bjudit på artisteri.

Addera ett baklinjespel av toppklass och en mentalitet som sprider harmoni och ni har en spelare som denna säsong vuxit till en klart lysande stjärna i elitserien.

Årets passare - Agne Zakarauskaite, Katrineholm

Har för sin roll som passare extremt god fysik. Agne tycks äga hela arenan när hon sätter sina medspelare i lägen. Hennes överlägg är dessutom oftast rena bombnerslagen.

Årets anfallare - Alexandra Lazic RIG Falköping

Alexandra har högt satta mål och är både inspirerande och sporrande för tränare och lagkamrater. Under säsongen har hon haft en stadig utveckling och blivit alltmer komplett som spelare..Att hon blir årets anfallare är ett bevis på att man med en tuff inställning och hög arbetsmoral kommer lång i sin utveckling.

Årets blockare - Milica Brankovic, Katrineholm

Milca kan med sin längd och snabbhet dominera luftrummet längs hela nätet.

Årets libero - Johanna Edberg, Katrineholm

Kan genom extremt snabba förflyttningar vara nästan överallt på plan. Troligen den enda elitspelaren som behöver ges begränsningar för att göra optimal nytta för sitt lag.

Årets genombrott - Malin Krona, Ljungby

Malin har under säsongen visat att hon är absolut hör hemma på den här nivån. Hon är en mycket viktig kugge, framförallt i block- och anfallsspelet. Hon har höjt sitt försvarsspel flera nivåer, vilket gör henne till en ännu stabilare spelare

 

Herrar

Årets spelare och årets passare - Harrison Peacock, Linköping. Fotograf: Magnus Lilja

Harrisson Peacock har utvecklats enormt under coach Strugnells ledning. Harri har en professionell inställning till sin idrott och är ett föredöme på och utanför planen. Hans precisa pass och skarpa spelförståelse är framgångsnycklar i LVC vinnarkultur.

Årets blockare - Erik Knutsson Linköping

Lagkapten Erik Knutsson är ett energiknippe med en härlig timing i block och anfall. Hans vilja att vinna i kombination med hans fysiska förmåga gör honom till en vinnande spelare.

Årets anfallare - Josh Riley, Tierp

Med sin spänst och förmåga att taktiskt använda sin fina armpendel har Joshua lyckats överlista motståndarna. Med sitt smarta anfallsspel är han en stor bidragande orsak till Tierps lyckade volleybollsäsong 2011-2012.

Årets libero - Anton Eriksson, Linköping

Anton Eriksson är en spelare som alla vill ha i sitt lag. Anton är en ödmjuk, lyhörd, träningsvillig kille med vinnarinstinkt. En spelare som alltid gör sitt bästa och vill lagets bästa.

Årets genombrott - Tomasz Mroz RIG Falköping

Tomasz har under sin första elitsäsong lyckats med bedriften att ta sig in på topp-10 i anfallsligan tack vare sin höga bollträff och rappa arm. Han har även utvecklats en hel del i block och försvar under den gångna säsongen och har varit ett hot för alla motståndare på sin högerkant.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer