Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

De Svenska tjejerna är på plats i Italien

Det Svenska flicklandslaget är på plats i ett soligt Italien och förbereder sig inför årets 8-nationers turnering.

Efter två uttagningsläger och ett sista förberedande läger på sex dagar är de Svenska tjejerna på plats i Pordenone, Italien.  I årets turnering deltar vi med tjejer födda -95 och senare. Laget är till stora delar nytt i dessa sammanhang och det ska bli spännande att se hur väl vi står oss mot motstånd på internationell toppnivå. I gruppspelet spelas tre matcher och därefter två slutspelsmatcher.

I första matchen står Tyskland på andra sidan nät. Tyskland vann turneringen förra året och får ses som förhandsfavoriter tillsammans med värdnationen Italien som alltid är med och krigar i toppen. I andra matchen så står Holland på andra sidan nät och Holland har sin vana troget ett storvuxet lag med hela åtta tjejer över 189 cm i laget. I sista gruppspelsmatchen möter vi Frankrike vilka ser lite mer humana ut. Det är dock svårt att sia om utgången i gruppen då alla lag är riktigt bra och vi får inrikta oss på vårt eget spel och ta små steg för varje dag på denna resan. Nästa år spelas turneringen med samma årskull igen och då kan vi sätta en högre målsättning när vi tagit ifatt lite av det vi saknar av rutin i dessa sammanhang.

Fyra av lagets tjejer har spelat lite mer i landslagströjan än de andra och dessa kommer få stå för tryggheten i laget. Nellie Fredriksson som är lagets kapten kommer stå för många poäng på kanten tillsammans med Hylte/Halmstads Emelie Hedenberg. På liberopositionen har Isabella Kuné tagit stora kliv framåt i år och har bla ett EM-kval under våren att falla tillbaks på. Frida Kindbom, Vallentuna,  gör sin tredje landslagsturnering som passare. I övrigt har vi två  -97:or i laget som hela tiden går framåt och kommer få känna på hetluften en del nere i Italien. Stina Rix från Ystad är en talang utöver det extra och kommer tillsammans med Örebros Tilda Hellgren spela många matcher de närmsta åren i den blågula tröjan.

De övriga tjejerna har visat att vår högsta nivå är riktigt bra och det gäller att under turneringen lära sig spela på den nivån under längre perioder om vi ska kunna ta några skalper under veckans gång.

18/7 Sverige – Tyskland

19/7 Sverige – Frankrike

20/7 Sverige – Holland

 

Truppen

Frida Kindbom Vallentuna VBK

Konstantina Lazaridou Södertelge VBK

Klara Ribom Hylte/Halmstad

Diana Lundvall Sollentuna VK

Stina Rix Ystads VK

Nellie Fredriksson Engelholms VS

Emelie Hedenberg Hylte/Halmstad

Carolina Ljung Sollentuna VK

Rebecka Gustafsson Lindesberg Volley

Tilda Hellgren KFUM Örebro

Isabella Kuné Södertelge VBK

Thea Thulin Svedala VBK

 

Coach: Per-Erik Dahlqvist

Assisterande Coach: Jonne Johansson

Scoutman/Team Manager: Oskar Vikterlöf

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-16

Senast uppdaterad: 2012-07-16

Visa fler nyheter

Sponsorer