Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stark insats trots förlust

Efter två välspelade matcher från svensk sida på landslagsläger i Belgien blev det förlust för det svenska herrlandslaget med 0-3 ( 22-25, 22-25, 19-25). Claes-Göran Eriksson, team manager, rapporterar om träningsmatchen.

Startuppställning, Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Erik Knutsson, Wilhelm Nilsson,  Linus Tholse, Jakob Wijk Tegenrot samt libero Anton Wijk Tegenrot. Philip Pettersson och Peter Lundgren kommer in istället för Wilhelm Nilsson och Jakob Tegenrot.

Vi spelar bra servemottagning och för första setet fram till 20-20 då Belgarna lyckas göra ett ryck i samband med att domarna dömde ut en stenhård serve av Marcus Nilsson, som var klart innanför baslinjen, vi tappar fokus och Belgarna går ifrån till setvinst.

Martin Larsson tar chansen

Andra sets startuppställning, Dardan Lushtaku, Martin Larsson, Peter Lundgren, Linus Tholse, Erik Knutsson, Philip Pettersson samt Anton Wijk Tegenrot.  Rikard Bilger byter av Dardan i mitten av setet och spelar bra.
Är det första setet likt, vi är med i poäng fram till 20-20 där vi åter igen tappar skärpan i avgörande lägen och Belgarna tar setet med samma siffror som första. Martin Larsson startar på ett mycket bra set och visar upp ett respektlöst anfallsspel.

Anton Wijk Tegenrot 100%

Tredje set startar vi med samma uppställning som set två.  Här byter Rikard Bilger av Dardan Lushtaku en bit in i setet.
Det är två trötta lag som gör upp i tredje. Det är dock kul att se att de spelare som får chans att spela även tar sin chans och spelar bra. Dock räcker det inte till någon setvinst.

De av våra spelare som håller stilen sedan gårdagens match är Anton Wijk Tegenrot som  visar upp en helt felfri servemottagning. Tyvärr insåg Belgarna det också.

Martin Larsson 11 poäng
Erik Knutsson 8 poäng
Marcus Nilsson 7 poäng

Förbundskapten Isacssons kommentar:

”Efter två matcher var det två trötta lag som gör upp, där det lag som gör minst misstag vinner. Belgien har en högre lägsta nivå än oss och lyckas vinna första set. Det lag som vinner första set i sådana här matcher går oftast ut med segern. Vi spelar och tränar bättre för var dag som går, men nu måste vi vinna matcher. Jag är nöjd med spelet men inte resultatet. Båda våra högerspelare har hög anfallseffektivitet och vår libero gör åter igen en stor match.”

Ny träningsvecka och matcher mot SOLECO

Nu åker vi tillbaka till Diest och för en ny träningsvecka och matcher mot SOLECO onsdag och lördagskväll och vi hoppas kunna fortsätta den goda utvecklingen av laget inför EM-kvalet.


 
Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer