Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra matchning i Polen för damlandslaget

Matchdag två här i Polen spelade de svenska damerna mot Myslowice och motståndarna ställde upp med ett blandat lag bestående av rutinerade spelare/yngre talanger. Så gjorde även vi. Här är assisterande coach Henrik Stoltenbergs rapport från Polen.

SWE-Myslowice., 3-0 + (två träningset, 25-16, 25-17, 25-14, 26-24, 15-13)

Matchen startades dock med i princip med samma laguppställning som i gårdagens match; Åsa Gustafsson, Sara Malmlöv, Tina Johansson, Aida Rejzovic, Andrea Jacobsson, Kaisa Wallin och idag startade Katarina Persson som passare för laget.

Stabilt spel med byten

Efter hand som matchen fortskred och vi blev stabila i spelet kunde vi göra byten på de olika positionerna. Madelene Green kom återigen in på vänsterkanten och visade upp ytterligare ett inhopp med stabilitet i servemottagningen och smarthet samt kraft i anfallsspelet.

Caroline Werner fick komma in och spela 2 set högerkantsrollen. Caroline har under veckan som gått visat upp ett bättre och bättre spel i alla momenten på plan, vilket känns positivt då hon kan bli ett bra alternativ utifrån sin längd och höjd i anfallet som högerkant. Ytterligare så var det Freja Morén som fick chansen att komma in och visa upp sig och vad hon kan komma att kunna bidra med, ett snabbt, rappt centeranfall och stabilitet i blockspelet.

Turnering i helgen

En bra avslutning på den första delen, bestående av 5 träningar och två träningsmatcher, här i Bielsko Biala. Fortsättningsvis så har vi en återhämtningsdag imorgon, onsdag bestående av Kardio+gymträning, en ledig eftermiddag och sen på torsdag är det dags att börja ladda inför turneringen som vi kommer att spela under helgen.

Följ gärna tjejerna på damlandslagets blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer