Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger för FU17 i Finland

Sverige FU17 inledde gruppspelet i NEVZA Championship med seger mot England. Efter en svängig match blev setsiffrorna till slut 3-1.

Sverige-England 3-1 (25-13, 21-25, 26-24, 25-14)

 

Sveriges flickor U17 inledde sitt spel i NEVZA Championship 2012 med att möta England. Sverige startar med Tina Lazaridou som passare och Tilda Hellgren som högerspelare. Som centrar börjar Stina Rix och Alma Hurtig. På vänsterkanten hittar vi Anna Haak och kapten Diana Lundvall. Startsexan kompletteras med liberos i form av Hanna Remme-Larsen och Ann Vilhelmsson.

 

De svenska flickorna är bussiga att bjuda sina motståndare på två misstag innan dagens häftigaste sekvens inleds. En sideout från Sverige ger Tina serverätten. Ess, ess, ess, ess,ess, ess och hastigt och mycket lustigt är ställningen Tina 7, England 2! Fortsättningen blir enligt följande, anfallspoäng Anna, anfallspoäng från baklinjen av Tina varpå hon följer upp med två nya serveess! 11-2 till Sverige och den engelska servemottagningen är slagen i spillror. Man lyckas sen sideouta och börjar äta sig in i matchen sakta men säkert. Sverige spelar dock självklart med stort självförtroende och defilerar utan att egentligen anstränga sig speciellt mycket, fram till setseger med 25-13.

 

Set 2 börjar vingligt från båda lagen med drösvis av misstag i serve och anfall. Sverige tar dock ett tidigt kommando i Dianas serve där hon bland annat gör tre serveess. England segar sig tillbaka med hjälp av en blandning av svenska misstag och fint centerspel. Spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka och skönspelet lyser med sin frånvaro. Svenskorna har svårt att komma förbi det engelska blocket och är oskarpa sitt eget block/defence-spel. Lagen följs åt upp till 20 men väl där rycker England ifrån och tar lite oväntat hem setet med 25-21. Kvitterat!

 

Ett nervöst svenskt lag fortsätter att ha problem med sina engelska motståndare i tredje set. Man bjuder på en hel del misstag som dock England är snälla nog att ge tillbaka i ungefär samma mängd. Stabiliteten i spelet vill inte riktigt infinna sig och svenskorna har svårt att komma igenom engelskornas block. Mot slutet av setet går man ändå ifrån mot en till synes säker setseger. England vill dock annat och går ikapp. Båda lagen har nu förtvivlat svårt att komma till skarpa anfall. Vid 24-24 blockar inbytta Filippa Hansson ner det engelska anfallet och skaffar Sveriges andra setboll. Den förvaltar Diana på bästa sätt och svenskorna kommer undan med blotta förskräckelsen. 26-24 och ledning 2-1.

 

Fjärde set set inleds med att lagen följs åt fram till åtta. Sen kommer det avgörande rycket från svenskorna. Man får bra tryck i serven och får bort de duktiga engelska centrarna ur spelet samtidigt som man också minskar sina egna misstag. Linnea Bokelund som kommit in på vänsterkanten visar prov på smart och säkert spel och bidrar starkt till att Sverige rycker och komfortabelt spelar hem setet med 25-13 och seger i matchen med 3-1.

 

Matchen präglades av svängigt spel med mycket misstag från båda sidor där plussidorna för de svenska tjejerna var servemottagningen genom hela matchen samt fina inhopp från bland annat Filippa Hansson och Linnea Bokelund. Tina Lazaridou gör en stabil passarmatch kryddad med en mängd fina servar. Diana Lundvall och Hanna Remma-Larsen bör också nämnas för sitt fina spel i servemottagning och försvarsspel. Härnäst väntar gruppfavoriten Danmark som såg starka ut i sin första match som man vann enkelt mot England med 3-0. Sverige behöver få igång sitt anfallsspel på ett bättre sätt samt få bort de hårdslående danskorna från nät om man ska vara med och slåss om gruppsegern och en direktplats till semifinalen!

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-08

Senast uppdaterad: 2012-09-08

Visa fler nyheter

Sponsorer