Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Pojklandslaget tog brons

Det blev en klar seger mot Färöarna för PU17-landslaget i den sista matchen i NEVZA Championship i finska Kuortane och därmed säkrades bronsmedaljerna. Andreas Brink blev utsedd till turneringens bäste blockare.

Färöarna är ett heroiskt kämpande lag med ett något ostrukturerat anfallsspel som inte är lätt att spela mot. De svenska pojkarna inledde dock matchen mycket fokuserat trots att man fick byta spelplan med medföljande försening precis innan matchstart eftersom det regnade in på banan. En del av koncentrationen gick förlorad i slutet av setet, men mer än 17 poäng fick Färöarna ändå inte ihop innan setet var över.

I andra set spelade återigen svenskarna riktigt stabilt och den här gången höll man nivån setet igenom. Det var aldrig något tvivel om var setsegern skulle hamna och setsiffrorna 25-10 talar sitt tydliga språk.

Sedan kunde blågult defilera genom tredje set via stabilt grundspel där få egna misstag låg främst i målsättningen. 25-12 och den andra segern i turneringen var klarliksom bronsmedaljörerna.

Liberon Peter Blomgren tillsammans med Filip Mokelainen, Kristian Persson och Pontus Nilsson såg till att hålla god kvalitet i den så viktiga servemottagningen.

Lundapågen Jacob Link har fått ta ett stort ansvar i anfallet i fingerskadade lagkaptenen Viktor Lindbergs frånvaro och blev även nu bästa poängplockare med 19 poäng. Jacob förbättrade sitt spel genom hela turneringen och var det vassaste anfallshotet från sin högerkant.

Vingåkerscentern Andreas Brink (bilden till höger), som förutom att ha varit bra i block och anfall, också har tagit en stor och viktig roll som lagspelare, blev näst bäst med 9 poäng. Han kom dessutom med i turneringens Dream Team då han utsågs till turneringens bäste blockare, framröstad av lagens coacher.


Sverige - Färöarna 3-0 (25-17, 25-10, 25-12)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 19, Andreas Brink 9


Samtliga resultat finns på http://junnulentis.fi/pm-kisat-kuortane-2012/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer