Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Besvikelse efter förlust i sista EM-kvalmatchen

Svenska damlandslaget spelade idag sin avslutande match i EM-kvalet mot Slovakien. De behövde så många poängs vinst som möjligt för att ha ett så bra utgångsläge som möjligt inför sista matchen i gruppen mellan Spanien och Israel. Sverige gjorde bra motstånd, men förlorade i tre raka set och är därmed ute ur EM-kvalet.

Startuppställning:

Anna Harlin, Andréa Jacobsson, Sara Malmlöv, Åsa Gustafsson, Tina Johansson, Aida Rejzovic, Kaisa Wallin. 

Sverige - Slovakien 0-3 (20-25, 17-25, 12-25)

Sverige började bra och höll jämna steg med Slovakien inledningsvis, även om servemottagningen inte fungerade perfekt i matchen så jobbade sig Sverige in i bollduellerna och spelade ett bra block/försvarsspel. Servejobbet var betydligt bättre än vid förra mötet och Slovakien tvingades till att anfalla mer med sina kantspelare än de gjort tidigare i turneringen.

- Tyvärr fastnade vi i en uppställning mitt i setet när deras nr 18 servade bort oss från nät vilket öppnade för Slovakiens snabba centerspel.  Vi jobbar oss tillbaka men klarar bara av att hålla ett stabilt sideoutspel uten att ta poäng i egen serve, säger Tina Celinder Nygren, förbundskapten.

Nellie Fredriksson kommer in för Andréa och Madelene Green för Sara.

Nätpress av Slovakien

Andra set startar tufft för Sverige som pressas från nät av Slovakiens serve. Linn Englund kommer in i spel och laget jobbar sig tillbaka och vid första tekniska timeouten är försprånget nästan uppätet, då fastnar vi igen i en uppställning och trots fortsatt bra sideoutspel kommer vi inte riktigt nära. Madelene Green inleder setet och Sara avslutar det på vänsterkanten.

I tredje set fortsätte Sverige att spela bra men kommer för sällan till riktigt skarpa lägen att avsluta ifrån. Katarina Persson kommer i ett försök att ändra tempo i vårt anfallsspel och aktivera vårt centerspel. Slovakien läser in oss och Anna Harlin spelar resten av matchen. Nellie hoppar åter in för Andréa på högerkanten.

Långa bolldueller med svenska triumfer

Sverige håller nere sina egna misstag genom hela matchen bättre än man lyckats med tidigare. Linn Englunds inhopp hjälper upp det svenska blockspelet o tvingar Slovakien att börja utnyttja andra utvägar för att vinna bollar. Likt tidigare matcher blir det många långa bolldueller, som Sverige vinner fler av än tidigare.

Slovakien är ett stort blocklag med snabba omställningar o ett rappt centerspel. På deras högerkant spelar en mycket smart och rutinerad spelare som har varit en av de bästa spelarana i pool A. 

- Att möta lag som dessa utvecklar svensk damvolleyboll otroligt mycket. Även om besvikelsen efter matchen var stor så kommer erfarenheten från dessa internationella matcher att lyfta nivån på de spelare som har varit med på resan, avslutar Tina Celinder Nygren.   

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-15

Senast uppdaterad: 2012-09-15

Visa fler nyheter

Sponsorer