Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Alltfler lär sig datavolley

När Tierps och Södertelges elitherrar möttes i elitseriepremiären i helgen satt ett gäng vid sidan av och lärde sig att registrera varje händelse via datavolley. En av ledarna för kurserna är Ismo Peltoarvo från Falkenbergs VBK.

- Det har gått fantastiskt bra. De unga lär sig fort och klarar redan att köra serve och mottagning i alla anfall. Den nya generationen är födda med en laptop i famnen, de fixar det här som en dans, säger Ismo med ett stort leende.

Varför är då datavolley så viktigt? Jo, det är tack vare datavolley som intresserade kan följa matchen via livescore framför datorn. Dessutom har man nytta av all statistik som genereras. Lagen har också nytta av att kunna scouta varandra och därigenom bli bättre volleybollspelare.

Knapptryckningar ger mersmak

- Jag har aldrig kört datavolley tidigare, men det är jättelätt. Det gäller bara att hänga med, säger Ivar Westerberg som sitter bredvid klubbkompisen från Södertelge Noel Carpel.

Båda är 16 år och har varsin bärbar dator framför sig som de kodar in matchens alla händelser på. Varje matchhändelse registreras, för att det sedan ska synas på matchrapporten.

Från Tierp finns Madeleine och Marina Blom tillsammans med Maria Modin och Jenny Karlsson på plats.

- Vi har kört lite tidigare, men det här utvecklar oss och lär oss ännu mer. Det känns riktigt bra, säger de.

Bild: Ivar Westerberg och Noel Carpel övar i datavolley.


Bild: Lasse Broström och tränare Elin Warner i Södertelge tackar domare Hamid Tahajjod.


Fler nyheter

Publicerad: 2012-10-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer