Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andra 3-0-vinsten för Hylte/Halmstad

Hylte/Halmstad herrar tog idag emot Vingåker på hemmaplan. Det blev ännu en relativt enkel vinst för hemmalaget. Laget inleder säsongen på bästa möjliga sätt och nya huvudtränaren Per-Anders Sääf gillar samarbetet med spelande tränare Matthew Young. Dagens resultat innebär att Hylt/Halmstad leder serien efter två spelade omgångar.

- I och med att vi vinner seten ganska lätt så kan vi byta runt och spela flera olika spelare, berättar Sääf. Även när vi gör bytena försämras inte vårt spel vilket är väldigt positivt.

Bra balans med nya och gamla spelare

Laget har fem nya spelare i år var av passare Matthew Young sticker ut mest. Young spelar med mycket energi och är en ledargestalt på banan. Tränare Sääf är nöjd med hur de nya spelarna kompletterar de gamla.

- Vi har fått till en bra balans i laget, menar han. Vi spelar med bra energi och med pondus, vilket syns på våra resultat.

Sääf lyfter fram att lagets block- och försvarsspel fungerat väldigt bra. Då motståndarna försöker undvika blocket med droppbollar plockas de lätt upp av försvaret. Detta innebär att motståndarlagens anfallare måste gå på kraft och då fastnar de ofta i Hylte/Halmstads block.

Tränarduon fungerar

Från och med i år är Hylte/Halmstads båda lag ledda av Per-Anders Sääf. Herrarna leds av Matthew Young då Sääf coachar damlaget. Sääf är nöjd med samarbetet med Young.

- Vi har båda spelat internationellt, Matthew som passare och jag har spelat både kant och center vilket gör att vi kompletterar varandra mycket bra, menar Sääf. Han sköter sin bit och jag min och det finns ingen anledning för oss att lägga sig i varandras områden. Ibland hittar vi delar av spelet där vi inte är överens om hur det ska skötas men efter att ha diskuterat frågan ett tag märker vi båda att vi vill åt samma håll.

Se helgens resultat:

Herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-10-14

Senast uppdaterad: 2012-10-14

Visa fler nyheter

Sponsorer