Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska storstjärnan i Champions League

Marcus Nilssons topplag Lokomotiv Novosibirsk tar idag på hemmaplan emot Budva från Montenegro. Det är dags för den sista gruppspelsmatchen i Champions League. Följ matchen på webbtv.

- Vi har inte kommit upp i samma klass på spelet som i ligan, men vi har spelat tillräckligt bra för att vinna alla matcher, förutom senast i Berlin. Då var vi ofokuserade och kom inte upp i vår höga nivå, säger Marcus Nilsson.

Uppladdning inför matchstart i eftermiddag

I dag laddar han med morgonträning, videogenomgång, lunch och vila för att kl 13 svensk tid spela inför hemmapubliken. När lagen senast möttes vann Novosibirsk med 3-0 i set. Novosibirsk har vunnit fyra av fem matcher och leder gruppen. I två av matcherna har Marcus blivit utnämnd till bästa spelare, med sina säkra spikes och fenomenala servar.

- Bästa matchen vi gjort som lag är matchen i Tjeckien. Roligast var matchen i Berlin eftersom jag hade familj å vänner på plats.

Mål att nå Final 4

Novosibirsk siktar nu på att nå Final 4, med målet att vinna hela Champions League. I ryska ligan leder laget med fyra poäng efter första halvan av säsongen. Marcus Nilsson ligger femma i poängligan. Ryska ligan anses numera som en av världens absolut bästa ligor. 

- Jag är mest stolt över att jag efter tre mindre lyckade säsonger bakom mig i år visat att jag fortfarande här hemma på Europatopp nivå, avslutar Marcus Nilsson

Novosibirsk – Budva kl 13 svensk tid onsdag 12 december

Följ matchen via Laola1tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Statistik, resultat och tabell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-12-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer