Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Giganternas kamp väntar

Det är upplagt för ett verkligt mästarmöte i årets Grand Prix då Falkenberg och Hylte/Halmstad möter två klart svagare lag i respektive semifinal. Krönikör Uno Zetterberg bjuder här på sina tips inför Grand Prix i Katrineholm den 5-6 januari.

Hylte & Falkenberg tillhör ju det senaste decenniets stora lag med många segrar i både GP och SM. Falkenberg är det lag som varit allra vassast de senaste åren men går vi tillbaka lite längre är fortfarande Hylte storebror.

Amerikaner med möjligheter

Hylte har ju varit borta från hetluften ett litet tag men med starka importspelare och nytt på tränarsidan är man återigen kandidat till alla titlar under säsongen och helt följdriktigt vann man den första i form av ligacupguld. Hylte har ju precis som Tierp hämtat sina amerikaner från Long Beach State och helt klart är ju att svenska Elitserien har något att erbjuda dessa spelare. Som publik kan vi bara tacka och ta emot dessa spelare som alltid bjuder på spektakulär kraftvolley med oftast mycket god fysik.

Svenska talanger från Halland

Falkenberg blandar ju några importer med många talangfulla svenska spelare och Linus Tholse får väl anses vara den bästa svenska spelaren i årets elitserie. Passaren Rickard Bilger har redan varit med i några år men kan fortfarande utvecklas och det blir särskilt intressant med den tänkta duellen mot Matthew Young i Hylte. Young är en rutinerad och tänkande passare helt i linje med Hylte-legendaren Kristian Wrethander.

Texter som denna får ju Örkelljunga och Södertelge att knyta näven ännu hårdare och jag skulle jubla om något av dessa lag kunde ta en finalplats men just nu verkar inte Örkelljunga var i toppform och för GP-debutanten Södertelge är det kanske nog med att lyckats ta sig till GP vilket var över både intern och extern förväntan

Tipset: Hylte/Halmstad tar guldet!

 /Uno Zetterberg, som om ett par dagar är tillbaka med tips om hur det går på damsidan i Grand Prix

Fler nyheter

Publicerad: 2012-12-31

Senast uppdaterad: 2012-12-31

Visa fler nyheter

Sponsorer