Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vill inspirera andra via bloggen

Alltfler volleyboll- och beachvolleyspelare bloggar om sin vardag. En del är proffs i ligor utomlands, andra vill berätta om sin vardag som spelare och hur träningen går. En av alla som nyligen drog igång sin blogg är Andrea Jacobsson, proffs i Frankrike.

- För mig handlar det till viss del om att hålla vänner och familj som bor långt borta informerade om vad som händer i mitt liv. Och så hoppas jag att bloggen kan växa till en inspirationskälla för andra svenska volleybollspelare då en stor del av den just nu handlar om min vardag som just volleybollspelare, säger Andrea.

Hon är sedan i höstas proffs i den franska klubben Vannes Volley-Bal, som ligger i Vannes, en stad i södra Bretagne. På bloggen delar hon gärna med sig av vardagen med matcher, träningar, resor, livet utanför volleybollplanen etc. Hon vill att bloggen ska inspirera fler spelare att våga ta klivet ut i Europa och bli proffs.

”Lyx att få träna så mycket”

- Jag tror att det skulle kunna hjälpa svensk volleyboll framåt om vi hade fler spelare i de europeiska ligorna. Det är fantastiskt att få ägna sig åt sin idrott till 100 % och att varje dag finna utmaning i träningar och matcher då jag har så bra spelare och tränare runt omkring mig hela tiden! Det är verkligen en lyx att få träna så mycket som jag gör, att ha tid till återhämtning och att kunna lägga allt fokus på volleybollen.

Ojämn höstsäsong

Hösten har varit ryckig för Andrea med topprestationer varvat med sämre insatser. Det har varit mycket nytt, både i teknik & taktik. Hennes mål för våren är att leverera på en jämnare nivå och att kunna avgöra fler matcher åt laget.

- Som högerspelare har du en stor roll i anfallsspelet och under våren hoppas jag att kunna axla den på bästa sätt.

Vannes ligger fyra i serien, med målet att komma på andra eller tredje plats. Oavsett hur det går för laget, så är Andrea helt säker på en sak:

- Det är en stor utmaning att ta klivet ut i Europa, men jag ångrar inte för en sekund att jag tog chansen!

Andreas blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du en hel del bloggar med fokus volleyboll och beachvolley. Länk till annan webbplats.

Har du fler bloggar som du vill tipsa oss om? Hör av dig till info@volleyboll.se

Bilderna nedan är är från klubben och en bild på hur Vannes ser ut.Fler nyheter

Publicerad: 2013-01-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer