Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mötesplatsen GP – domarna träffas

Grand Prix som just avslutades i Katrineholm blev en volleybollfest med ungdomsmatcher, seniormatcher och en samling för alla distriktens styrelser inom Svensk volleyboll. Även många domare samlades för att utbyta erfarenheter och få inspiration.

- Generellt sätt är GP en jätterolig plats att vara på för oss domare. Här är den stora mötesplatsen under inomhussäsongen, med möten och utbildningar. Referensgruppen har varit här och kollat på oss för att ge feedback på vad vi kan förbättra. Det är oerhört viktigt att få nya tips för att kunna vidareutveckla sitt domarskap, säger Markus Edholm som är elitdomare.

Hedersuppdrag på ungdomsmatcher

Han dömde både seniormatcher och ungdomsmatcher under helgen. En av matcherna han dömde var den jämna pojkfinalen i distriktsslaget mellan Stockholm-Gotland och Sydsvenska. En match med många känslor, snygga spikes och en del missade bollar.

- Det är ett hedersuppdrag att få döma ungdomsmatcherna. Det är viktigt att vi som är utbildade och vana elitdomare visar ungdomarna att vi är här också för dem. Det är respektingivande. Dessutom tror jag att de tycker att det är ganska kul när vi kommer med domarkläder och lång erfarenhet och är med på deras matcher, säger Markus.

Internationella ansikten dömde ungdomsmatcher

Många ledare dömde ungdomsmatcherna också, i vimlet sågs tidigare landslagsspelaren Matilda Wikander, med 38 landskamper bakom sig, stå på en hög plint och döma distriktsslagsmatcher. Hon var på plats som lagledare för Värmland-Örebro. Även Malin Cronér, som nyligen gått internationell domarutbildning dömde ungdomsmatcher och elitmatcher.

- Det viktiga med GP är också den sociala biten – här är så många man kan prata med och träffas. I vanliga fall spelas bara en eller två matcher samtidigt, här sjuder det av volleyboll i alla hallar i Duveholmshallen. Det inspirerar oss alla, det är helt enkelt kul att vara här, avslutar Markus.


Fler nyheter

Publicerad: 2013-01-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer