Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Falkenberg näst bäst i norden

Idag avslutades nordiska klubbmästerskapen både för damer och herrar. Störst framgång bland de svenska lagen hade Falkenberg som efter en knapp förlust mot norska Nyborg slutade på en andraplats. Engelholm slutade på en fjärdeplats men är trotts resultatet väldigt nöjda med sin prestation.

- Vi gör en otroligt bra turnering, säger Falkenbergs tränare Patrick Aparicio. Det var självfallet en jobbit förlust idag och vi hade chanser att ta guldet men jag är ändå väldigt nöjd med vår insats. Det är viktigt att vi tar med oss de bra bitarna av vårt spel i denna turnering och håller fast vi dem. Vi har lärt oss mycket.

Pressade favoriterna

Det norska storlaget Nyborg var helt klart favoriter inför detta möte. Nyborg har spelat tillsammans länge och är mycket rutinerade. Tidigare denna säsong har de spelat kval till Challenge Cup. Nyborgs rutin från högre spel visades i de avgörande lägena då norrmännen kunde vara lite vassare än Falkenberg och avgöra.

- Vi hade bestämt oss för att spela vårt yttersta denna turnering och det var riktigt kul att se killarna så skärpta, menar Patrick Aparicio. Vi gjorde en riktigt bra match mot Marienlyst på lördagen, ett lag som vi vanligtvis brukar ha väldigt svårt mot.

Utvecklades under turneringen

Aparicio är väldigt nöjd med hur hans spelare har spelat upp sig under turneringens gång. Trotts att laget hamnade i svåra lägen hittade de gång på gång tillbaka in i matchen.

- Att lära sig spela under press är viktigt för alla lag. Denna helg har vi spelat mot lag som håller hög nivå. Varje match har varit en enorm utmaning. Vi har spelat tillsammans och pushat varandra. Att vi spelat denna turnering kommer bli avgörande när slutspelet kommer, avslutar Patrick Aparicio.

Engelholm vågade prova nytt

- Vi har tränat länge inför denna helg, berättar Engelholms tränare Tina Celinder-Nygren. Vi spelade flera matcher på hög nivå senast på GP. Efter det har vi jobbat på de brister vi hade under den turneringen och tränat på det inför denna. Jag spelade runt och provade olika spelare på olika positioner för att se hur vi kan förbättra vårt spel samt för att utveckla spelarna individuellt.

Förra året spelade inte Engelholm i nordiska klubbmästerskapen och nu var laget laddade för mer spel. Tränare Celinder-Nygren blev positivt överraskad av hur nivån har höjts bland de nordiska klubblagen. Turneringen håller nu en nivå strax under Challanger Cup.

Celinder-Nygren imponerad av sitt lag

Trots endast förluster under finalhelgen är tränare Celinder-Nygren väldigt nöjd med hur hennes lag har presterat. Ett stort plus går till lagets libero Verena Rizzoll som spelar bra hela turneringen. Celinder-Nygren menar att Rizzoll äntligen fick visa vad hon går för när laget ställdes mot starkt motstånd.

- Denna helg har vi fått träning som kommer vara otroligt nyttig i framtiden. Det är väldigt annorlunda att spela denna typ av turnering jämfört med att spela seriespel. När en match är färdigspelad här måste man direkt fokusera på nästa då man spelar igen dagen efter. Vi har lärt oss av det vi gjort mindre bra och fått mer självförtroende för vårt egna spel. Nordiska klubbmästerskapen är en riktigt bra turnering och det är kul att den kan hålla så bra nivå som den gjort i år, avslutar Tina Celinder-Nygren

Fler nyheter

Publicerad: 2013-01-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer