Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

VM-kval på hemmaplan i maj

Nu är det klart, Sverige får arrangera VM-kval i volleyboll för herrar i maj. Spelplats blir Halmstad Arena, hemmatrakter för den svenska stjärnan Marcus Nilsson. - Att få spela en så pass stor turnering som ett VM-kval hemma är naturligtvis fantastiskt kul, säger Nilsson, som just nu spelar i ryska ligan och har ett finalspel i Champions League i mars.

För första gången sedan 1989 arrangerar Sverige en stor internationell turnering i volleyboll. Då var det EM i Globen, nu är det ett VM-kval.

- Det känns otroligt roligt att vi i hård konkurrens bland andra europeiska nationer får arrangera kvalet. Svensk volleyboll trivs bra i Halmstad, som har en stor och fin arena som möjliggör detta, säger Saffet Eraybar, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.

                       
VM-kval i Halmstad 23-26 maj, Sveriges grupp: Sverige Grekland Island Norge - Grekland är den tuffaste motståndaren i gruppen, men de har tappat i kvalitet de senaste åren. Jag tror att Sverige har goda möjligheter till avancemang, säger Marcus Nilsson. Två hemmaturneringar på olika platser Förutom hemmaplan för VM-kval har han även hemmaplan med sitt ryska lag Lokomotiv Novosibirsk, som står värd för prestigefyllda Final Four i Champions League 16-17 mars. - Det är givetvis alltid kul och extra motiverande att spela på hemmaplan. Final Four är det största man kan uppleva på

klubbnivå, så vi kommer dit taggade till tusen. Att sedan få spela VM-kval i min hemstad längre fram i vår betyder naturligtvis oerhört mycket, avslutar Nilsson.

"En riktig höjdare för klubben"

- Det här är ett ypperligt tillfälle för oss i klubben Hylte/Halmstad att samlas kring ett stort VM-kval. Vi får riktigt bra matcher av internationell karaktär, det här blir en höjdare, säger Leif Nilsson ordförande i Hylte/Halmstad Volleybollklubb, som arrangerar kvalet.

Fakta VM i volleyboll

40 lag i Europa kvalar till VM som spelas 2014
Sveriges kval avgörs på Halmstad Arena 23-26 maj
Grupp E: Sverige, Grekland, Norge, Island
De två främsta lagen går vidare från gruppen till ytterligare kvalomgång
Europeiska Volleybollförbundet, CEV, www.cev.lu Länk till annan webbplats.

 


Fler nyheter

Publicerad: 2013-02-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer